Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στις 10 Ιανουαρίου στο Σικάγο η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Barack Obama

tags :
ΗΠΑ: Στις 10 Ιανουαρίου στο Σικάγο η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Barack Obama
Το βλέπω σαν μια ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για αυτό το εκπληκτικό ταξίδι αναφέρει σε email του ο Obama
Στις 10 Ιανουαρίου στο Σικάγο (στο McCormick Place εκεί που πανηγύρισε με μια μαζική συγκέντρωση την επανεκλογή του το 2012 στο προεδρικό αξίωμα) θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.
Σε email του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Obama επισημαίνει ότι «το 1796 ο George Washingnton έβαλε τις βάσεις για μια ειρηνική, δημοκρατική μετάβαση της εξουσίας και παράλληλα εγκαινίασε μια αποχαιρετιστήρια ομιλία στον Αμερικανικό λαό».
«Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, θα πάω στην πατρίδα μου στο Σικάγο για να σας αποχαιρετήσω, ακόμα και αν δεν είστε εκεί.
Το βλέπω σαν μια ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω για αυτό το εκπληκτικό ταξίδι, για να αποτίσω φόρο τιμής στους τρόπους με τους οποίους έχετε αλλάξει αυτήν τη χώρα προς το καλύτερο τα τελευταία οκτώ χρόνια και για να προτείνω μερικές σκέψεις όσον αφορά το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα.
Από το 2009, έχουμε αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που μας αναλογούσαν και μέσα από την αναμέτρηση αυτή έχουμε βγει πιο δυνατοί.
Αυτό συνέβη επειδή δεν αφήσαμε ποτέ να χαθεί η πίστη που μας καθοδηγεί από την αρχή - η πεποίθησή μας ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο» ανέφερε μεταξύ άλλων στο email του ο Obama.
Υπενθυμίζεται ότι ο Donald Trump θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης