Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sueddeutsche Zeitung: O Schaeuble απειλείται με ήττα για το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας

tags :
Sueddeutsche Zeitung: O Schaeuble απειλείται με ήττα για το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας
Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε άμεσα νέα απόφαση του Κοινοβουλίου, εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Την θέση ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble απειλείται με ήττα αναφορικά με το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας διατυπώνει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρεται στη γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της γερμανικής Βουλής, σύμφωνα με την οποία δεν χρειάζεται οπωσδήποτε άμεσα νέα απόφαση του κοινοβουλίου, εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.
Απόφαση που αν μη τι άλλο διαψεύδει του έως σήμερα ισχυρισμούς του Schaeuble, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να υποστηρίζει πως χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα για την Ελλάδα
«Ο Wolfgang Schaeuble απειλείται με ήττα στη διαμάχη γύρω από το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Ο υπουργός Οικονομικών, διδάκτωρ Νομικής, αρέσκεται να χρησιμοποιεί - στη συζήτηση που αφορά τη δανειακή βοήθεια - ειδικές νομικές γνώσεις προκειμένου να καταστήσει τα επιχειρήματά του τόσο σημαντικά, ώστε τα αντεπιχειρήματα να μοιάζουν ανώφελα.
Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός ισχυρίζεται ότι το τρέχον τρίτο πρόγραμμα δανεισμού στην πράξη τελειώνει αυτομάτως σε περίπτωση που το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει σε αυτό, όμως η γνωμοδότηση της Βουλής διαψεύδει τον ισχυρισμό του Schaeuble» τονίζει το δημοσίευμα.
«Το πρόγραμμα θα μπορούσε θεωρητικά να συνεχιστεί κάτι που ενδέχεται όμως να απορρίψει η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU).
Πολλοί βουλευτές είχαν εγκρίνει την παροχή βοήθειας, επειδή ο Schaeuble είχε υποσχεθεί ότι το ΔΝΤ θα συμβάλει οικονομικά» καταλήγει η Sueddeutsche Zeitung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης