Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Tribune: Η παγίδα του Schaeuble για την Ελλάδα κλείνει - Το κρυφό του σχέδιο για την Ευρώπη

La Tribune: Η παγίδα του Schaeuble για την Ελλάδα κλείνει - Το κρυφό του σχέδιο για την Ευρώπη
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ήταν και είναι να επαναφέρει το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη
Τον Αύγουστο του 2013, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble είχε θέσει ως όρο για να δεχθεί τη στήριξη της Ελλάδας τη συμμετοχή σ' αυτήν του ΔΝΤ στην αρωγή προς τη χώρα, γνωρίζοντας ωστόσο πολύ καλά πως η συμμετοχή αυτή δεν είναι στην πραγματικότητα δυνατή.
Στόχος του ήταν και είναι, μόλις αποκαλυφθεί αυτή η αλήθεια, να επαναφέρει το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, που είχε κλείσει το 2015, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας La Tribune υπό τον τίτλο «Ελλάδα: η παγίδα του Wolfgang Schaeuble κλείνει».
Διότι, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αν το ΔΝΤ αρνιόταν να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, καθώς οι απαιτήσεις του Ταμείου για μαζικές περικοπές στο χρέος με αντάλλαγμα ορισμένες στοχευμένες μεταρρυθίσεις είναι απαράδεκτες για τον Schaeuble το πρόγραμμα θα καθίστατο άκυρο για το Βερολίνο, καθώς θα είχε καταπέσει μία από τις προϋποθέσεις του (η συμμετοχή του ΔΝΤ), και τότε ο Schaeuble θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι το ζήτημα του Grexit.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήξερε συνεπώς πολύ καλά τι έκανε, αφού η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας στην πραγματικότητα δεν ήταν εξαρχής δυνατή, τονίζεται στο δημοσίευμα της La Tribune.
Τον Ιούλιο του 2015, ο Schaeuble είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη για «πέντε χρόνια».
Την πρότασή του είχε τότε απορρίψει η καγκελάριος Angela Merkel, όμως ο υπουργός Οικονομικών δεν είχε πει την τελευταία λέξη του.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Schaeuble έβαλε ένα σκουλήκι μέσα στο μνημόνιο, το ΔΝΤ, που στο τέλος το κατέφαγε και του επιτρέπει τώρα να επαναφέρει το θέμα.
Διότι ο Schaeuble προωθεί το δικό του σχέδιο για την οργάνωση της Ευρώπης, το σχέδιο της δημιουργίας ενός «σκληρού πυρήνα» της ευρωζώνης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης