Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Η Γερμανία δεν μπορεί να κρατήσει μόνη της την Ευρώπη ενωμένη - Χρειάζεται μια ισχυρή Γαλλία

Schaeuble: Η Γερμανία δεν μπορεί να κρατήσει μόνη της την Ευρώπη ενωμένη - Χρειάζεται μια ισχυρή Γαλλία
Ο Schaeuble είχε έναν καλό λόγο να πει για τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel: «Είμαι πεπεισμένος, ότι είναι η καλύτερη ηγέτιδα για μια ισχυρή Γερμανία και μια ισχυρή Ευρώπη και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε μια νέα κυβέρνηση»
Η Γερμανία από μόνη της δεν μπορεί να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι για το οποίο θα χρειαστεί τη Γαλλία στο πλευρό της, όπως επεσήμανε σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 σε συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Όπως αναγνώρισε ο ίδιος, η Γαλλο-Γερμανική σχέση έχει υπάρξει θεμελιώδης για την ανάπτυξη της Ε.Ε. στα 60 έτη της ύπαρξής της.
Η διάσπασή της μακροχρόνιας μεταπολεμικής αυτής σχέσης θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στη διάλυση της Ε.Ε., όπως παραδέχθηκε ο Schaeuble.
«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Γαλλία, η Γερμανία μόνο της δεν μπορεί να κρατήσει ενωμένη την Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός, για να προσθέσει: «Παρακολουθώ στενά όσα συμβαίνουν στη Γαλλία. Είμαι πεπεισμένος, ότι η Γαλλία και ο γαλλικός λαός θα λάβουν μια υπεύθυνη απόφαση στις [προεδρικές] εκλογές» [=δεν θα εκλέξουν την Marine Le Pen].
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Schaeuble αρνήθηκε κατηγορηματικά, ότι η χώρα του χειραγώγησε το ευρώ για να επιτύχει εμπορικό πλεονέκτημα έναντι χωρών όπως οι ΗΠΑ, κάτι για το οποίο έχει κατηγορήσει μεταξύ άλλων τη Γερμανία ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump.
«Δεν έχουμε χειραγωγήσει τίποτα, είναι η ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας», όπως εξήγησε ο υπουργός.
Ο Schaeuble είχε έναν καλό λόγο να πει για τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel: «Είμαι πεπεισμένος, ότι είναι η καλύτερη ηγέτιδα για μια ισχυρή Γερμανία και μια ισχυρή Ευρώπη και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε μια νέα κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης