Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): O Blinken τραγούδησε στο Κίεβο, έφαγε λίγη πίτσα και...έφυγε

Zakharova (Ρωσία): O Blinken τραγούδησε στο Κίεβο, έφαγε λίγη πίτσα και...έφυγε
Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στο Κίεβο αποτελεί ένδειξη ότι η κυβέρνηση Biden ανησυχεί για την κατάσταση στο μέτωπο
Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Anthony Blinken στο Κίεβο αποτελεί ένδειξη ότι η κυβέρνηση Biden ανησυχεί για την κατάσταση στο μέτωπο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε ενημέρωση, σύμφωνα με το TASS.
«Στις 14-15 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Ουκρανία», σημείωσε η διπλωμάτης.
«Είναι προφανές ότι η κατάσταση των πραγμάτων στο μέτωπο και οι στρατιωτικές αποτυχίες του ουκρανικού στρατού προκαλούν όλο και πιο σοβαρή ανησυχία στην κυβέρνηση Biden».
Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Washington Post ανέφερε ότι ο Blinken έφτασε σε μια κρίσιμη στιγμή για το Κίεβο, καλώντας το να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο. «Τραγούδησε ένα τραγούδι, έφαγε λίγη πίτσα και έφυγε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Zakharova. 
Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Strana της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι Ουκρανοί χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο X έβαλαν στο στόχαστρο τον Blinken αφού έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε σε μπαρ του Κιέβου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Blinken υποσχέθηκε περισσότερη βοήθεια για την Ουκρανία από τη Δύση και διαβεβαίωσε ότι «οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα απαιτήσουν πολλά από τους Ουκρανούς».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι το Κρεμλίνο ήταν ενήμερο για την επίσκεψη και την «νευρικότητα που αισθάνεται πλέον όχι μόνο το ίδιο το Κίεβο αλλά και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης