Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση Λευκού Οίκου σε Zelensky: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή του Biden στη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία στις 15 -16/6

Απάντηση Λευκού Οίκου σε Zelensky: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή του Biden στη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία στις 15 -16/6
Η Ρωσία δεν θα παρευρεθεί
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre ,είπε ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το θέμα της πιθανής συμμετοχής του προέδρου Biden στην διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία.
Νωρίτερα, ο Zelensky, σε συνέντευξη Τύπου στο Βέλγιο, επέκρινε τον Αμερικανό ηγέτη Biden στην περίπτωση που απουσιάσει από τη διάσκεψη, λέγοντας ότι αυτή δεν θα ήταν μια «ισχυρή απόφαση».
Είπε ότι «θα ήθελε πραγματικά» ο Biden να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στην εκδήλωση.
H Jean-Pierre, απαντώντας στο αίτημα ενός δημοσιογράφου να σχολιάσει τις δηλώσεις του Zelensky, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «συμμετείχαν ενεργά σε κάθε μία από τις προηγούμενες συνόδους κορυφής για την ειρήνη» για την Ουκρανία.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν επίσης στην επικείμενη διάσκεψη.
«Αν και δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να μοιραστώ μαζί σας σήμερα, συμμετείχαμε ενεργά, αυτό κάναμε σε σχέση με αυτή τη σύνοδο κορυφής», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, αποφεύγοντας διευκρινιστική ερώτηση για τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου.
Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι ο Biden πιθανότατα δεν θα συμμετείχε στην Σύνοδο για την Ουκρανία στην Ελβετία, καθώς την ίδια στιγμή επρόκειτο να παραστεί σε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων για την προεκλογική του εκστρατεία στην Καλιφόρνια.
Η Ελβετία θα πραγματοποιήσει διάσκεψη για την Ουκρανία στις 15-16 Ιουνίου κοντά στην πόλη της Λουκέρνης.
Η Ρωσία δεν θα παρευρεθεί.
Περίπου 160 κράτη έχουν προσκληθεί στη συνάντηση.
Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει με καμία μορφή στη διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία, σκοπός της οποίας είναι να υποβάλει τελεσίγραφο στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης