Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο θάνατος εμπρός για Ουκρανία... σχεδιάζει νέα αντεπίθεση χάους – Και η Γερμανία το γυρνάει ενώ οι Πολωνοί τρελάθηκαν

Ο θάνατος εμπρός για Ουκρανία... σχεδιάζει νέα αντεπίθεση χάους – Και η Γερμανία το γυρνάει ενώ οι Πολωνοί τρελάθηκαν
Dmytro Sakharuk (DTEK): Η Ουκρανία έχει σοβαρή έλλειψη πυραύλων αεράμυνας, η ενεργειακή υποδομή καταρρέει - Associated Press: Θέλεις διακοπές στην Πολωνία… «πήγαινε διακοπές με τον στρατό» - Προετοιμάζεται για πόλεμο
(upd 36) Ενώ στο μέτωπο το μόνο που αλλάζει καθημερινά είναι τα χαμένα εδάφη για τους Ουκρανούς αφού η ρωσική προέλαση συνεχίζεται τόσο στο Kupyansk βόρεια όπως και στο Toretsk αλλά και στην Avdiivka και νότα στην Zaporizhiaοι Ουκρανικές Ταξιαρχίες απλά ηττώνται… οι πολιτικά ηττημένες Γαλλία και Γερμανία το γυρνάνε…
Μετά τον Macron τον Γάλλο Πρόεδρο που δηλώνει ότι δεν θα στείλει τελικά στρατό… και ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz δηλώνει ότι Το ΝΑΤΟ δεν θα είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δεν θα περάσει αυτή τη γραμμή…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Πολωνία από υστερία… τρελάθηκαν…
Η Πολωνία προετοιμάζεται για σύγκρουση με τη Ρωσία με τη βοήθεια «διακοπών με τον στρατό»… προτείνουν σε νέους να πάνε διακοπές στο στρατό και θα πληρωθούν μάλιστα…
Η Ουκρανία έχει υποστεί καταστροφή στην ενεργειακή της υποδομή όπως αναγνωρίζουν Ουκρανοί αξιωματούχοι ενώ αντιθέτως η Ρωσία αποτελεί την χώρα με την πιο εντατική πολεμική βιομηχανία παράγει πυρομαχικά ρεκόρ και πυραύλους και ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα…
Η στρατηγική του Putin να μετατρέψει την Ρωσία σε πολεμική οικονομία έχει αποδώσει…
Ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζει το τελικό χτύπημα στις εναπομείνασες Ουκρανικές Ταξιαρχίες… που έχουν δραματικά αποδυναμωθεί…
Τα χειρότερα είναι εμπρός για τον Ουκρανικό στρατό... καθώς ο Zelensky, αν και παραδέχθηκε ότι η Ουκρανία έχει πολλές απώλεις ζήτησε ο Ουκρανικός στρατός ότι απέμεινε να ξεκινήσει νέα αντεπίθεση...

Ισχυρή έκρηξη στο Κίεβο

Iσχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στο κέντρο του Κιέβου το απόγευμα της Πέμπτης (27/6/2024), με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.
Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Vitaliy Klitschko.
«Υπήρξε έκρηξη και πυρκαγιά σε μια ενεργειακή εγκατάσταση στην περιοχή Sevchenko της πρωτεύουσας, όλες οι υπηρεσίες αποστέλλονται στο σημείο», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Οι αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες.
Η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης δεν έχει σχολιάσει ακόμη την κατάσταση.
Στις 22 Ιουνίου, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης έκρηξη σε έναν από τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στο Κίεβο.
Ωστόσο, η διοίκηση της πόλης δήλωσε τότε ότι όλοι οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί στο Κίεβο λειτουργούν κανονικά.

O Zelensky στέλνει στον θάνατο την Ουκρανία, ζήτησε από τον στρατό νέα αντεπίθεση…

Το ΝΑΤΟ
προετοιμάζεται για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.
Αφιερωμένο στην 75η επέτειο της Συμμαχίας, θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου.
Όπως πάντα, το καθεστώς της Ουκρανίας προετοιμάζεται για τις διακοπές των θαμώνων του με νέες νίκες στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς κέρδη στα πεδία των μαχών.
Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Επιτελείου, ο Zelensky διέταξε τον Ανώτατο Διοικητή να ξεκινήσει νέα αντεπίθεση στις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις.
Οι ουκρανικές επιθετικές επιχειρήσεις φαίνονται δυνατές μόνο στις περιοχές Kharkiv ή Kherson, όπου είναι απίθανο να φέρουν στρατηγικά αποτελέσματα.
Παίζοντας πολιτικά παιχνίδια, το Κίεβο αγνοεί την ισορροπία δυνάμεων στα πεδία των μαχών.
Όλες οι πρόσφατες προσπάθειες της Ουκρανίας για αντεπίθεση στην περιοχή του Kharkiv έφεραν μόνο μεγάλες απώλειες.
Η ένταση των ουκρανικών επιχειρήσεων έχει ήδη μειωθεί στην περιοχή Liptsy, ενώ τα ρωσικά πυρά εμποδίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις να μεταφέρουν εφεδρείες μέσω του ποταμού στο Volchansk.
Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις από τις νότιες και ανατολικές κατευθύνσεις στην πόλη αποκρούονται.
Έχοντας μεγάλες απώλειες, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να πάρει μονάδες στα μετόπισθεν για τη στελέχωση τους, ελπίζοντας να επαναλάβουν μεγαλύτερες επιθέσεις.
Στην κατεύθυνση Kupyansk, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους βόρεια της Stelmahovka, ενώ το χωριό Razdolovka στην κατεύθυνση Seversk έχει σχεδόν περιέλθει στον πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Ολόκληρες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται στην περιοχή του Toretsk, αποκαρδιωμένες από την πρόσφατη αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση.
Οι μάχες έχουν φτάσει στα περίχωρα της πόλης και οι τοπικές ουκρανικές αρχές μόλις αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εκκένωση του εναπομείναντος άμαχου πληθυσμού.
Η ουκρανική διοίκηση ανέπτυξε ενίσχυση δυτικά της Avdiivka, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τη στρατιωτική πρωτοβουλία.
Νότια του Ocheretino, ο ρωσικός στρατός ολοκληρώνει την επιχείρηση εκκαθαρίσεων στα ερείπια του χωριού Sokil, εισβάλλοντας στην Evgenovka.
Οι ρωσικές επιθέσεις δεν σταματούν γύρω από τη δεξαμενή νερού Karlovka.
Στην κατεύθυνση Ugledar, οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν τον αυτοκινητόδρομο, καταλαμβάνοντας σχεδόν καθημερινά νέες θέσεις.
Συγκρούσεις ξέσπασαν στα περίχωρα της Konstantinovka.
Η ρωσική επίθεση στην πόλη αναμένεται στο εγγύς μέλλον.
Ως αποτέλεσμα παρατεταμένων μαχών στην περιοχή Zaporozhie, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους βόρεια του Staromayoskoe και προωθούνται στα ερείπια του Urozhainoe.
Η ρωσική επίθεση στην πρώτη γραμμή συνοδεύεται από συνεχή χτυπήματα ακριβείας στα μετόπισθεν της Ουκρανίας.
Το βράδυ της 26ης Ιουνίου αναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα στις περιοχές Sumy, Mykolaiv και Οδησσό.
Οι ουκρανικές εφεδρείες προετοιμασμένες για νέα αντεπίθεση στην περιοχή του Kharkiv σφυροκοπούνται από ρωσικά καθημερινά πλήγματα, μεταξύ άλλων με βαριές βόμβες, όπως η FAB-3000.
Η ουκρανική ηγεσία κατασκευάζει ανύπαρκτες νίκες για να εντυπωσιάσει τους προστάτες στη Δύση, αγνοώντας τη στρατιωτική στρατηγική.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση είναι διάσημη για τις παράλογες αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν μόνο στη δήλωση κερδών στα μέσα ενημέρωσης.
Δυστυχώς, χιλιάδες Ουκρανοί άντρες πληρώνουν με τη ζωή τους τη δόξα του Zelensky.

Μία… τρύπα στο νερό η συμφωνία ασφαλείας ΕΕ και Ουκρανίας – Δεν έχει «Άρθρο 5» για συλλογική άμυνα

Η συμφωνία ασφαλείας που υπέγραψαν η ΕΕ και η Ουκρανία στις Βρυξέλλες δεν περιέχει τίποτα ανάλογο με την αρχή συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τη συνθήκη που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «σε περίπτωση μελλοντικής επίθεσης», η ΕΕ και η Ουκρανία δεν θα κάνουν τίποτα περισσότερο από το να «διαβουλευθούν μέσα σε 24 ώρες».
Όσον αφορά στην Ουκρανία, η ΕΕ επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη ληφθεί και επανέλαβε να συνεχίσει να τις τηρεί.
Η ΕΕ δεσμεύεται επίσης ότι θα συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία και να καταπολεμήσει τα μέτρα που λαμβάνει η Μόσχα για να εξουδετερώσει τους περιορισμούς.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα συμβάλλει στην ασφάλεια της ΕΕ και των μελών της με την ανταλλαγή πληροφοριών και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ άλλων.

Olaf Scholz (Καγκελάριος Γερμανίας): Το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ούτε θα γίνει

Το ΝΑΤΟ δεν είναι και δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz.
«Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα συζητήσει την ενίσχυση του ρόλου του στον συντονισμό της υποστήριξης για την Ουκρανία και την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Olaf Scholz στη Bundestag σχετικά με τις συνόδους κορυφής ΕΕ και ΝΑΤΟ.
«Είναι ταυτόχρονα προφανές και θεωρώ σημαντικό να δηλώσω ότι λόγω αυτού που κάνουμε, το ΝΑΤΟ δεν θα είναι μέρος της σύγκρουσης.
Δεν θα περάσουμε αυτή τη γραμμή, δεν θα την διασχίσουμε».
Ο καγκελάριος υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ ασχολείται ομόφωνα με αυτό το θέμα.
«Η διατλαντική ασφάλεια είναι κεντρικής σημασίας, ακόμη και όταν σκεφτόμαστε τις προοπτικές ασφάλειας της Ουκρανίας», είπε ο Scholz.
Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 9-11 Ιουλίου.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη σύνοδο κορυφής της Ουάσιγκτον.
Στις 11 Ιουλίου 2023, η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία υιοθέτησε μια τελική δήλωση που βεβαιώνει ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι στη συμμαχία, αλλά προσθέτοντας ότι η πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να παραταθεί «όταν συμφωνήσουν οι Σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι όροι».
Ωστόσο, δεν προσδιορίστηκε πιθανό χρονοδιάγραμμα.

Sebastien Chenu (Εθνική Συσπείρωση Γαλλία): Η Γαλλία είναι εχθρικά διακείμενη στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαράδεκτη για τη Γαλλία λόγω της υψηλής απειλής για τη γεωργία, δήλωσε ο Sebastien Chenu, μέλος της Εθνοσυνέλευσης από το κόμμα Εθνική Συσπείρωση, σε συνέντευξή του στο κανάλι LCI.
Σύμφωνα με τον Sebastien Chenu, οι Ουκρανοί αγρότες θα λάβουν μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά της ΕΕ λόγω των εξαιρετικά χαμηλών μισθών για τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
«Η Ουκρανία ζει σε μεγάλο βαθμό από τη γεωργία της, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη γεωργία της Γαλλίας.
Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες», σημείωσε ο Shenu.
Ο πολιτικός υποσχέθηκε ότι η Εθνική Συσπείρωση της LePen θα αντιταχθεί κατηγορηματικά στην είσοδο της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Είμαστε εχθρικοί απέναντι στην είσοδο της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά σε ποιες συνέπειες θα οδηγήσει αυτό», τόνισε ο Sebastien Chenu
Τον Ιούνιο του 2022, η ΕΕ χορήγησε στην Ουκρανία και τη Μολδαβία καθεστώς υποψήφιας χώρας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα αναγνωρίσει ότι μια τέτοια απόφαση ήταν σε μεγάλο βαθμό συμβολική - με στόχο να στηρίξει Ουκρανία και Μολδαβία στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία.
Πρόσφατα, ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Aja Labib δήλωσε ότι η ΕΕ έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για την ένταξη της χώρας στην Ένωση.
Μετά την πανηγυρική έναρξη των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις πρώτες ουσιαστικές διαβουλεύσεις.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, η διαδικασία διαρκεί συνήθως περίπου ένα χρόνο, αλλά στην περίπτωση της Ουκρανίας και της Μολδαβίας θα μπορούσε να είναι μικρότερη.
Την ίδια στιγμή, η πηγή αρνήθηκε να προβλέψει την κατά προσέγγιση χρονική στιγμή έναρξης των διαπραγματεύσεων.
Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 9ης Ιουνίου στη Γαλλία, το δεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση κέρδισε τον Macron που υπέστη βαριά ήττα.

Le Pen: Με πρωθυπουργό τον Bardella, ο Macron δεν θα στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία

Εάν ο Jordan Bardella γίνει πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Πρόεδρος Macron δεν θα μπορέσει να στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία υποστήριξε η Marine Le Pen, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Εθνικής Συσπείρωσης, η οποία επισήμανε πως ο Bardella ως πρωθυπουργός δεν θα αναζητά αφορμές για ρήξη με τον Γάλλο πρόεδρο, αν και θέσει τις «κόκκινες γραμμές» του.
«Ο τίτλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή, που απονέμεται στον Πρόεδρο της Γαλλίας, είναι τιμητικός, γιατί είναι ο πρωθυπουργός της χώρας που ελέγχει το κρατικό ταμείο» υπογράμμισε μιλώντας στο Le Telegramme η Le Pen.
Όπως είπε, ο Bardella δεν σκοπεύει να αναζητήσει αφορμές για ρήξεις και διαμάχες με τον Γάλλο πρόεδρο, αλλά θα θέσει τις κόκκινες γραμμές του.
«Όσον αφορά την Ουκρανία, ο Πρόεδρος δεν θα μπορέσει να στείλει γαλλικά στρατεύματα εκεί» επισήμανε η Le Pen, αναφέροντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον 28χρονο Bardella ότι θα καταφέρει να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του.

Erdogan (Πρόεδρος Τουρκίας): Καμία λύση για Ουκρανία χωρίς τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έλαβε θέση για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία, αμφισβητώντας ανοιχτά την αποτελεσματικότητα τυχόν πρωτοβουλιών για μια ειρηνική διευθέτηση, που αποκλείουν την -άμεσα εμπλεκόμενη- Ρωσία.
«Είναι απαραίτητο να σταματήσει η καταστροφή στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό και να βρεθεί μια δίκαιη και τελική λύση και για τις δύο πλευρές. Αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω της διπλωματίας. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις προτάσεις μας στα μέρη ως προς αυτό.
Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι πρωτοβουλίες που αποκλείουν τη Ρωσία δεν θα δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα», τόνισε σχετικά ο Erdogan, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Εσθονίας Alar Karis στην Άγκυρα.

Sergei Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Όχι σε διαπραγματεύσεις, εάν η Ουκρανία δεν αποδεχθεί ότι θα χάσει εδάφη

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για διαπραγματεύσεις που δεν καταλήγουν σε ουκρανικές εδαφικές παραχωρήσεις πέραν των τμημάτων της Ουκρανίας που ήδη κατέχουν οι ρωσικές δυνάμεις.
Ο Sergei Lavrov έδωσε μια ομιλία στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό φόρουμ «Primakov Readings» στις 26 Ιουνίου και ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Ευρώπη μόνο «με βάση την αναγνώριση της εδαφικής πραγματικότητας που κατοχυρώνεται στο ρωσικό Σύνταγμα», ενώ απέρριψε επίσης το αίτημα της Δύσης που ζητάει να τελειώσει ο πόλεμος με την αποκατάσταση ολόκληρου του νόμιμου κυρίαρχου εδάφους της Ουκρανίας.
Ο Sergei Lavrov αναφέρεται σε ρωσικές συνταγματικές διατάξεις που θεωρούν τα διοικητικά όρια των περιφερειών Kherson, Zaporizhia, Donetsk και Luhansk ως ρωσικό έδαφος και τα σχόλια του Lavrov τονίζουν ότι το Κρεμλίνο βλέπει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για τους όρους της Ουκρανίας τόσο αντισυνταγματικές όσο και ασυμβίβαστες με το ρωσικό δίκαιο. Αυτή η προσέγγιση «όλα ή τίποτα» απηχεί τις απαιτήσεις του Ρώσου Προέδρου Putin στις 14 Ιουνίου για την Ουκρανία να «αποσυρθεί πλήρως» από το σύνολο των περιφερειών Kherson, Zaporizhia, Donetsk και Luhansk προτού η Ρωσία εξετάσει οποιοδήποτε είδος «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» — ιδίως συμπεριλαμβανομένων περιοχών σε κάθε περιφέρεια που η Ρωσία δεν κατέχει επί του παρόντος.
Τόσο ο Sergei Lavrov όσο και ο Putin έχουν διατυπώσει ξεκάθαρα ότι η μόνη τελική κατάσταση του πολέμου που οραματίζεται το Κρεμλίνο είναι η εδαφική συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, τονίζοντας έντονα το γεγονός ότι η Ρωσία παραμένει αδιάφορη να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία χωρίς προληπτικές παραχωρήσεις.
Η ρητή αναφορά του Sergei Lavrov σε διαπραγματεύσεις με την «Ευρώπη» και όχι με την Ουκρανία προωθεί επίσης τη συνεχιζόμενη αφήγηση του Κρεμλίνου ότι δεν υπάρχουν νόμιμες ουκρανικές αρχές με τις οποίες η Ρωσία μπορεί να διαπραγματευτεί.

Mikhail Podolyak (Γραφείο Zelensky): Διαφωνούμε με το σχέδιο Trump για ειρήνη στην Ουκρανία

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Mikhail Podolyak δήλωσε ότι το Κίεβο δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο διευθέτησης ειρήνης που προτείνουν οι σύμβουλοι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump, μετέδωσε το Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ο Podolyak είπε ότι το πάγωμα των εχθροπραξιών στη βάση της υπάρχουσας γραμμής εμπλοκής είναι «περίεργο» και επανέλαβε ότι το Κίεβο προωθεί μόνο τη λεγόμενη φόρμουλα ειρήνης του Προέδρου Zelensky.
Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε ότι οι σύμβουλοι του Trump, πρότειναν να αποσυρθεί η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία εάν η Ουκρανία αρνηθεί να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.
Ανέφεραν επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσουν τη βοήθειά τους στην Ουκρανία εάν η Ρωσία αρνηθεί να διαπραγματευτεί. Σύμφωνα με τους συμβούλους, η Ρωσία θα μπορούσε να πειστεί να λάβει θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν της δοθούν διαβεβαιώσεις ότι η Ουκρανία θα παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ σύντομα.
Εν τω μεταξύ, οι σύμβουλοι του Trump πρότειναν ότι η συνθήκη ειρήνης θα πρέπει να κατοχυρώσει ένα καθεστώς κατάπαυσης του πυρός με βάση την υπάρχουσα κατάσταση στο μέτωπο.
Σύμφωνα με την πρόταση, η Ουκρανία δεν θα πρέπει να παραχωρήσει επισήμως εδάφη στη Ρωσία, αν και το Κίεβο είναι απίθανο να ανακτήσει τον έλεγχο όλων των εδαφών βραχυπρόθεσμα.
Σημείωσε επίσης ότι η «ειρήνη» θα απαιτούσε την παροχή στο Κίεβο πρόσθετων εγγυήσεων ασφαλείας, που θα συνεπάγονταν την παροχή όπλων στο Κίεβο.
Για την Ρωσία, το σχέδιο που πρότειναν οι σύμβουλοι του Trump για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Dmytro Sakharuk (DTEK): Η Ουκρανία έχει σοβαρή έλλειψη πυραύλων αεράμυνας, η ενεργειακή υποδομή καταρρέει

Η διάχυτη έλλειψη κρίσιμων πυραύλων αεράμυνας της Ουκρανίας εμποδίζει την ικανότητα της Ουκρανίας να προστατεύει τις κρίσιμες υποδομές της από τα ρωσικά πλήγματα.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ιδιωτικής ουκρανικής επιχείρησης ενέργειας DTEK Dmytro Sakharuk είπε στην Kyiv Post στις 26 Ιουνίου ότι για κάθε πύραυλο αναχαίτισης που διαθέτει η Ουκρανία για να αμυνθεί από ρωσικά χτυπήματα στο ενεργειακό δίκτυο, η Ρωσία έχει πέντε έως έξι πυραύλους να εκτοξεύσει κατά της Ουκρανίας.
Ο Dmytro Sakharuk σημείωσε ότι εάν η Ρωσία εκτόξευε 10 πυραύλους σε οποιονδήποτε στόχο στην Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις θα έπρεπε να απαντήσουν με τουλάχιστον 12 πυραύλους αεράμυνας για να προστατευτούν επαρκώς από την επίθεση.
Ο Dmytro Sakharuk τόνισε ότι η έντονη διαφορά στις αναγκαίες και πραγματικές αναλογίες της Ουκρανικής αεράμυνας προς τους επιθετικούς ρωσικούς πυραύλους σημαίνει ότι η έλλειψη πυραύλων αναχαίτισης καθιστά αδύνατη την κάλυψη μονάδων ενεργειακού δικτύου που η Ουκρανία έχει επισκευάσει ή επισκευάζει.

Ξέσπασμα χολέρας στην Kherson – Οι Ουκρανοί προσπαθούν να κρύψουν την επικίνδυνη κατάσταση

Οι ουκρανικές αρχές κρύβουν ένα ξέσπασμα χολέρας στην Kherson, προσπαθώντας να το παρουσιάσουν ως τυφοειδή πυρετό, δήλωσε στο TASS ο Vladimir Vasilenko, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της περιφέρειας.
«Οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να περάσουν το ξέσπασμα της χολέρας ως τυφοειδή πυρετό.
Το μικρόβιο vibrio cholerae μπήκε στο πόσιμο νερό από τον ποταμό Δνείπερο.
Αρνούνται την εστία χολέρας και δεν ενημερώνουν τον πληθυσμό σχετικά», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο δεξαμενές στη δεξιά όχθη της περιφέρειας Kherson παραμένουν αφύλακτες λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος.
«Οι δεξαμενές δεν λειτουργούν.
Παλαιότερα παρείχαν νερό στην Kherson», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ξέσπασμα χολέρας μεταξύ των στρατιωτικών και του άμαχου πληθυσμού στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα της περιφέρειας Kherson.
Η υπηρεσία υγειονομικής επιτήρησης της Ρωσίας έστειλε ένα επείγον αίτημα στο Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Μαζική επίθεση με Kinzhal, drones σε ουκρανικά αεροδρόμια… ενόψει F-16


Μαζική επίθεση με πυραύλους και drones εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 27/6 το πρωί η Ρωσία, στοχεύοντας ουκρανικά αεροδρόμια, στα οποία προορίζεται να φιλοξενηθούν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, η επίθεση εκδηλώθηκε με όπλα υψηλής ακρίβειας, όπως είναι για παράδειγμα οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal.
«Σήμερα το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν μαζικό χτύπημα με θαλάσσια όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, καθώς και με drones σε υποδομές αεροδρομίων της Ουκρανίας, όπου σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν μαχητικά αεροσκάφη από δυτικά κράτη.
Ο στόχος της επίθεσης επιτεύχθηκε.
Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Daily Caller:Οι Αμερικάνοι ψάχνουν όπλα αξίας 62 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν στην Ουκρανία στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας αναζητά το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, με το Κίεβο να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τι απέγιναν…
Δημοσίευμα της Daily Caller υποστηρίζει ότι έκθεση του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή του αμερικανικού Πενταγώνου επισημαίνει ότι οι ουκρανικές αρχές παρείχαν αναφορές για χαμένα όπλα, πολύ αργότερα από ότι τους είχε ζητηθεί.
Όπως επισημαίνεται λόγω των προβληματικών αναφορών των Ουκρανών, δεν είναι γνωστό για το εάν αυτά τα αμερικανικά όπλα «έχουν καταστραφεί, χαθεί ή ανακατευθυνθεί» πριν από τον Νοέμβριο του 2023.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο ουκρανικός στρατός έστειλε αναφορές περίπου 301 ημέρες μετά την πραγματική απώλεια των όπλων.
Βάσει της διαδικασίας, η σχετική ενημέρωση θα έπρεπε να είχε γίνει μέσα σε διάστημα 30 ημερών.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι εκπρόσωποι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων δεν έκαναν σωστή ανάλυση των εκθέσεων που έστειλε το Κίεβο προκειμένου να καθορίσουν εάν τα αμερικανικά όπλα που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπεσαν «στα χέρια του ρωσικού στρατού».
Το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Πενταγώνου «συνεχίζει να διερευνά καταγγελίες για τη διάπραξη εγκλημάτων» που διαπράχθηκαν κατά τη μεταφορά της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Marochko (Ρώσος αξιωματούχος): Προσομοιώσεις αντεπίθεσης των Ουκρανών στο Kharkiv

Σε προσομοιώσεις αντεπίθεσης σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια εικόνα «έντονης δραστηριότητας» προχωρούν το τελευταίο διάστημα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε ορισμένες περιοχές του Kharkiv.
Όπως λέει ο Andrei Marochko, Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, «στις περιοχές των οικισμών Glubokoe, Liptsy, Volchansk και Tikhoe, καταγράφηκε ένας αριθμός περιπτώσεων, κατά τις οποίες Ουκρανοί στρατιώτες μιμούνται ενέργειες επιθετικής φύσης».
«Τέτοιες τακτικές, για διάφορους παράγοντες, δεν συνδέονται με την παραπλάνηση των μονάδων μας ή με άλλες ενέργειες που σκοπεύουν στο να επιτύχουν συγκεκριμένους στρατιωτικούς στόχους, αλλά κυρίως είναι στατιστικής φύσης» λέει ο Marochko, ο οποίος αναφέρει ότι με το να αυξάνουν τον αριθμό των «επιθέσεων στα χαρτιά» οι Ουκρανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα μιας «έντονης δραστηριότητας» για τα μάτια των Δυτικών.

Πρόταση Πολωνίας και Βαλτικών κρατών: Αμυντική γραμμή και οχυρώσεις στα 700 χλμ των συνόρων με Ρωσία, Λευκορωσία

Πρόταση στην ΕΕ να κατασκευαστεί μια αμυντική γραμμή με οχυρώσεις και εμπόδια, η οποία θα εκτείνεται στα 700 χιλιόμετρα της συνοριακής τους γραμμής με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία καταθέτουν η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία.
Στην επιστολή τους οι ηγέτες των 4 κρατών κάνουν λόγο για τη δημιουργία μιας αμυντικής υποδομής σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ για προστασία από «στρατιωτικές και υβριδικές απειλές» προερχόμενες από τη Μόσχα.
Οι ηγέτες πιστεύουν ότι πρέπει να ληφθούν «έκτακτα μέτρα» για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ τόσο με στρατιωτικά όσο και με πολιτικά μέσα.
Για να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλης κλίμακας και δαπανηρό έργο, το οποίο ανώνυμοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες σε αποτιμούν σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, απαιτείται συντονισμός και στοχευμένη δράση από την ΕΕ.

Associated Press: Θέλεις διακοπές στην Πολωνία… «πήγαινε διακοπές με τον στρατό» - Προετοιμάζεται για πόλεμο

Οι πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν στους πολίτες ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα «Διακοπές με τον Στρατό» για εθελοντική στρατιωτική εκπαίδευση σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης με τη Ρωσία, αναφέρει το Associated Press.
«Η Πολωνία έχει στο μυαλό της τη Ρωσία κάνοντας «Διακοπές με τον Στρατό» σε αναζήτηση στρατιωτών», αναφέρει το Associated Press
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έμμισθη στρατιωτική εκπαίδευση για πολίτες ηλικίας 18 έως 35 ετών, σύμφωνα με το Associated Press. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται το καλοκαίρι για 28 ημέρες χωρίς άδεια, μετά την οποία δίνουν τον όρκο του στρατιώτη.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι νεοσύλλεκτοι μπορούν να πάνε στις εφεδρείες ή να συνεχίσουν να υπηρετούν στην εδαφική άμυνα.
Σύμφωνα με το Associated Press, στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους πολίτες για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία.
Οι πολωνικές αρχές ελπίζουν να επεκτείνουν σημαντικά τον ελάχιστο στρατό των 198.000 που διαθέτουν για να αντιμετωπίσουν την Ρωσία.
Ο Πολωνικός στρατός με 198.000 στρατιώτες βρυχάται απέναντι στα 1,45 εκατ πλήρως εκπαιδευμένους στρατιώτες της Ρωσίας και με πολεμικό εξοπλισμό ανώτερης ποιότητας.
Οι Πολωνοί πολιτικοί κάνουν τακτικά πολεμικές δηλώσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Έτσι, ο Πρωθυπουργός Donald Tusk είπε ότι η Ευρώπη είχε εισέλθει στην «προπολεμική εποχή» και η λέξη «πόλεμος» δεν είναι πλέον αφηρημένη στον Παλαιό Κόσμο όπου βρίσκεται η χώρα του.
Ο υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski, με τη σειρά του, υποστήριξε την εκπαίδευση των ουκρανικών μονάδων στο πολωνικό έδαφος και δήλωσε την υποτιθέμενη ετοιμότητα των ΗΠΑ να χτυπήσουν τον ρωσικό στρατό σε περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων κατά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

TV Chosun (Νότια Κορέα): Η βόρειος Κορέα θα στείλει 3 Ταξιαρχίες μηχανικών στο Donetsk για ανοικοδόμηση υποδομών

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις κατασκευής και μηχανικής για να συμμετάσχουν σε «εργασίες ανασυγκρότησης» στην κατεχόμενη Περιφέρεια του Donetsk ήδη από τον Ιούλιο του 2024.
Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV Chosun, επικαλούμενο έναν κυβερνητικό αξιωματούχο της Νότιας Κορέας, ανέφερε στις 21 Ιουνίου ότι η Νότια Κορέα αναμένει από τη Βόρεια Κορέα να στείλει μια μεγάλης κλίμακας μηχανική δύναμη στην Περιφέρεια του Donetsk ήδη από τον Ιούλιο του 2024 και ότι η δύναμη θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση υποδομών στην πόλη του Donetsk.
Ο βορειοκορεατικός στρατός φέρεται να λειτουργεί 10 ταξιαρχίες μηχανικών και το TV Chosun υπολόγισε ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να κερδίσει έως και 115 εκατομμύρια δολάρια σε απροσδιόριστο ξένο νόμισμα κάθε χρόνο από τη Ρωσία, εάν στείλει 3 ή 4 ταξιαρχίες μηχανικών στην Ουκρανία.
Ο Γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Υποστράτηγος Pat Ryder δήλωσε στις 25 Ιουνίου ότι οι ΗΠΑ «θα παρακολουθούν» αυτή την εξέλιξη και πρότεινε ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να «αλλάξει» την απόφασή της να στείλει τις δυνάμεις της ως «τροφή για κανόνια» στην Ουκρανία.
Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν μια συνολική συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης στις 19 Ιουνίου, αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος Putin προσπάθησε αργότερα να υποβαθμίσει τη σημασία της συμφωνίας και την πιθανότητα να υπηρετήσουν βορειοκορεάτικα στρατεύματα στην Ουκρανία.

Royal United Services Institute (Βρετανία): Έχει σημειωθεί έκρηξη στην πολεμική βιομηχανία της Ρωσίας, ειδικά στα πυρομαχικά

Το Βρετανικό Royal United Services Institute (RUSI) δημοσίευσε μια έκθεση στις 26 Ιουνίου που περιγράφει λεπτομερώς μια σημαντική αύξηση στον στρατιωτικό εξοπλισμό και την παραγωγή όπλων της Ρωσίας το 2023.
Το RUSI ανέφερε ότι παρατήρησε τον Φεβρουάριο του 2024 εσωτερικές εκθέσεις του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (MoD) για την αμυντική βιομηχανική παραγωγή του 2023 που ισχυρίζονται ότι η Ρωσία αναμένει να κατασκευάσει 1,325 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού των 152 χιλιοστών και 800.000 βλήματα πυροβολικού των 122 χιλιοστών το 2024.
Το RUSI ανέφερε ότι η Ρωσία ήταν σε θέση να παράγει 1 εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού των 152 χιλιοστών ετησίως στις αρχές του 2025.
Επίσης σημείωσε ότι οι εσωτερικές ρωσικές εκθέσεις του Υπουργείου Άμυνας ισχυρίζονται ότι η Ρωσία αύξησε την παραγωγή πυρομαχικών συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad 122 mm από 33.000 φυσίγγια το 2023 σε 500.000 το 2024 και έχει αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών για τα Uragan MLRS από 2.800 φυσίγγια το 2023 σε 17.000 φυσίγγια το 2024.
Οι εσωτερικές ρωσικές εκθέσεις του Υπουργείου Άμυνας υποστηρίζουν επίσης ότι η Ρωσία ήταν σε θέση να παράγει 420 πυραύλους κρουζ Kh-101 ετησίως μέχρι το 2023 και τριπλασίασε τους βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M παραγωγής το 2023, επιτρέποντας στις ρωσικές δυνάμεις να συγκεντρώσουν 180 πυραύλους Iskander-M σε αποθέματα μέχρι το 2024.
Το RUSI ανέφερε ότι η ουκρανική κοινότητα πληροφοριών αξιολόγησε τον Φεβρουάριο του 2024 ότι η Ρωσία και το Ιράν ήταν σε θέση να παράγουν από κοινού πάνω από 250 drones Shahed-136 το μήνα σε σύγκριση με την αρχική μηνιαία ιρανική παραγωγή 40 drones προτού το Ιράν αρχίσει να στέλνει τα drones στη Ρωσία. Η έκθεση αναφέρει ότι η Ρωσία σχεδιάζει να παράγει 1.500 άρματα μάχης και 3.000 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης το 2024, αλλά το RUSI σημείωσε ότι το 85% εκατό αυτών των οχημάτων ανακαινίζονται από την αποθήκευση αντί για νέα παραγωγή.
Το RUSI ανέφερε ότι τα στοιχεία παραγωγής από την Kurganmashzavod, θυγατρική του ρωσικού κρατικού αμυντικού ομίλου Rostec, ισχυρίζονται ότι ο παραγωγός τεθωρακισμένων οχημάτων αύξησε την παραγωγή οχημάτων μάχης πεζικού BMP-3 (IFV) από 100 οχήματα το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε 135 τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν το Ουκρανικό αεροδρόμιο στο Khmelnitsky 5 φορές σε ένα βράδυ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Khmelnitsky για πέμπτη φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι «Public» .
«Οι ήχοι εκρήξεων ηχούν και πάλι στην περιοχή Khmelnitsky».
Από τις 2:41 ώρα Μόσχας, το τηλεοπτικό κανάλι έχει ήδη αναφέρει τέσσερις φορές για εκρήξεις στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Ουκρανικό Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, έχει κηρυχθεί συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στις περιοχές Chernivtsi, Khmelnytsky και Zhytomyr.

Scott Bennett (Αμερικανός αξιωματικός): Θα παρουσιάσω στο Κογκρέσο αποδείξεις για τα εγκλήματα των Ουκρανών

Ο συνταξιούχος Αμερικανός στρατιωτικός Scott Bennett τόνισε ότι πήγε στο Belgorod για να καταγράψει βομβαρδισμούς αμάχων από ουκρανικά στρατεύματα και στο μέλλον σκοπεύει να παρουσιάσει υλικό σε μια συνεδρίαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον απόστρατο αξιωματικό, πέρασε αρκετές ημέρες στο Belgorod, συμπεριλαμβανομένης της 22ας Ιουνίου, όταν κάθε είκοσι λεπτά ηχούσε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην πόλη ενεργοποιώντας τα συστήματα αεράμυνας.
Γύρισε όλα όσα έγιναν στην κάμερα.
«Τώρα θέλω να μιλήσω στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και να τους δώσω όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ουκρανικές αρχές.
Η άμεση ευθύνη μου να μεταφέρω την αλήθεια στους ανθρώπους», είπε ο Scott Bennett, ο οποίος εργάστηκε επίσης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά την προεδρία του Τζορτζ Μπους.
Ο Scott Bennett ήρθε για πρώτη φορά στη Ρωσία τον Νοέμβριο του 2023 για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για το Donbass μαζί με Ρώσους δημοσιογράφους.
«Συνειδητοποίησα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, προμηθεύοντας την Ουκρανία με όπλα, ουσιαστικά συμμετέχουν σε εγκλήματα πολέμου κατά των αμάχων» κατέληξε ο Scott Bennett.

FAB-3000 τριών τόνων: Ανατινάζει τα πάντα και σε στέλνει μετά βεβαιότητας… στον δημιουργό σου…

Αρκετά βίντεο από επιθέσεις σε θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με βαριές αεροβόμβες FAB-3000-M54 τριών τόνων έχουν ήδη εμφανιστεί στα κοινωνικά δίκτυα.
Αυτό το όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί πριν.

Πιο ισχυρή η FAB-3000 τριών τόνων... από πυραύλους

Η επίδραση των πυρομαχικών αεροσκαφών ή των επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων είναι αρκετές φορές μικρότερη.
Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα των βομβών FAB.
Επιπλέον, τέτοια πυρομαχικά δεν απαιτούν ούτε καύσιμα ούτε ένα περίπλοκο σύστημα καθοδήγησης που αφαιρεί ωφέλιμο φορτίο. Ολόκληρη η γέμιση είναι εκρηκτική ύλη.
Και το σώμα από χυτοσίδηρο με εγκοπές από το εσωτερικό κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης συνθλίβεται σε χιλιάδες αιχμηρά θραύσματα, ικανά όχι μόνο να καταστρέψουν το πεζικό, αλλά και να απενεργοποιήσουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό.
Θαμμένες στο έδαφος θέσεις διοίκησης, οχυρώσεις πεδίου και σημεία προσωρινής φιλοξενίας κατεδαφίζονται «με τη μία».
Τον πρώτο χρόνο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο «χυτοσίδηρος» (όπως ονομάζονταν αυτές οι εναέριες βόμβες από τα στρατεύματα) χρησιμοποιήθηκε σε περιορισμένο βαθμό.
Για παράδειγμα, στο Azovstal στη Μαριούπολη, όπου δεν υπήρχαν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά.
Άλλωστε, για να ρίξουν ένα FAB ή ODAB σε ελεύθερη πτώση σε έναν στόχο, το αεροσκάφος του μεταφορέα πρέπει να πετάξει από πάνω του.
Σε συνθήκες ατελώς κατασταλμένου συστήματος αεράμυνας, αυτό μετατράπηκε σε ρωσική ρουλέτα.
Ένα βομβαρδιστικό αξίας εκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να είχε χαθεί.
Ωστόσο, οι βόμβες ελεύθερης πτώσης εκσυγχρονίστηκαν - ήταν εξοπλισμένες με καθολικές ενότητες σχεδιασμού και διόρθωσης.
Το UMPC είναι ένα ανάλογο του αμερικανικού JDAM.
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για πτυσσόμενα φτερά και μια μονάδα καθοδήγησης που μετατρέπει μια συμβατική βόμβα σε όπλο ακριβείας.
Δεν πέφτει απλά, αλλά κατευθύνεται, με γνώμονα τις συντεταγμένες GPS/GLONASS.
Ικανό να χτυπήσει στόχο σε απόσταση έως και 80 χιλιομέτρων από το σημείο απελευθέρωσης.
Ως αποτέλεσμα, τα βομβαρδιστικά μπόρεσαν να χτυπήσουν βαθιά χωρίς να εισέλθουν στην περιοχή κάλυψης της αντιαεροπορικής άμυνας του εχθρού.
Το νέο «κιτ σώματος» που φέρουν οι FAB-500-M-62 μισού τόνου και μετά το FAB-1500-M54 του ενάμισι τόνου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάρρηξη της βαριά οχυρωμένης αμυντικής γραμμής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Avdiivka.
Οι κρούσεις με «χυτοσίδηρο» ισοπέδωσαν τσιμεντένιες τάφρους στο έδαφος, τρύπησαν εύκολα υπόγειες αποθήκες.

Οι Ρώσοι με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου μπλόκαραν 32 ουκρανικά drones στο Kursk

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε τρεις συνοικίες στη ρωσική περιφέρεια Kursk με drones την περασμένη ημέρα με 32 drones, τα οποία μπλοκαρίστηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο ασκών καθήκοντα κυβερνήτη της περιοχής, Alexey Smirnov.
«Επιθέσεις από ουκρανικά ελικόπτερα και drones kamikaze αναφέρθηκαν κοντά στο χωριό Tyotkino, στα χωριά Veseloye και Khodeikovo, στο αγρόκτημα Zarya της περιοχής Glushkovo, στο χωριό Nikolayevo-Daryino της περιφέρειας Sudzha, καθώς και στο χωριό Lokot στην περιοχή.
Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα.
Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στις συνοριακές περιοχές εξουδετέρωσαν 32 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη την περασμένη ημέρα» ανακοίνωσε ο Smirnov την Πέμπτη (27/6/2024).
Kharkiv_Battle_Map_Draft_June_26_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_26_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_26_2024.png

Northwest_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_26_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_26_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης