Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αυτοί θα αποφασίσουν εάν ο Biden αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα

ΗΠΑ: Αυτοί θα αποφασίσουν εάν ο Biden αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα
Τότε θα αποχωρήσει ο Joe Biden από τις προεδρικές εκλογές
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden θα αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα, εάν το αποφασίσουν οι στενότεροι συγγενείς και φίλοι του.
Αυτό αναφέρει η ενημερωτική πύλη Axios των ΗΠΑ επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.
Πάντως οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μία τέτοια απόφαση από τον στενό κύκλο του προέδρου θα ήταν «σοκαριστική και απροσδόκητη».
Μεταξύ των κοντινών του ατόμων που επηρεάζουν τις αποφάσεις του προέδρου, η πύλη επισημαίνει την πρώτη κυρία Jill Biden, τη μικρότερη αδερφή του Valerie Biden τον φίλο και σύμβουλο Ted Kaufman,και μια μικρή ομάδα βοηθών του Λευκού Οίκου.
Όπως σημειώνει ο Axios, αυτό το «συμβούλιο των πρεσβυτέρων» έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες και «μοιράζεται κάθε απόφαση μεγάλη και μικρή στη ζωή και την προεδρία του Biden».
«Γνωρίζουν ότι το debate με τον Trump ήταν μια καταστροφή», είπε μία εκ των πηγών «αλλά πιστεύουν ότι υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας».
Οι σύμμαχοι του Biden, σημειώνει το άρθρο, έχουν αναλύσει όλα τα πιθανά σενάρια και βλέπουν ελάχιστες πιθανότητες για οποιονδήποτε άλλο εκτός από την αντιπρόεδρο Kamala Harris να γίνει υποψήφιος των Δημοκρατικών εάν ο αρχηγός του κράτους αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.
Ωστόσο, όσοι είναι κοντά στον πρόεδρο είναι βέβαιοι ότι έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Trump από τη Harris.
Την ίδια ώρα, συνεχίζει η πύλη, η απόφαση του σημερινού Αμερικανού προέδρου ενδέχεται να επηρεαστεί από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC), η οποία έλαβε μηνύματα από «πανικοβλημένους βουλευτές που φοβούνται ότι η αδυναμία του Biden θα μπορούσε να κοστίσει στο κόμμα τις έδρες στη Βουλή και στη Γερουσία» του Κογκρέσου στις εκλογές του Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης