Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπούμερανγκ γύρισε στην Pimco το ξεπούλημα των αμερικανικών ομολόγων

tags :
Μπούμερανγκ γύρισε στην Pimco το ξεπούλημα των αμερικανικών ομολόγων
Στους μεγάλους χαμένους τους 2011 βρίσκεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο, η PIMCO, καθώς η επένδυση κατά των αμερικανικών ομολόγων το οδήγησε να κλείσει το έτος με επενδυτικές απώλειες ύψους 5 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Morningstar, το fund του Bill Gross, η ναυαρχίδα της αγοράς ομολόγων, έχασε σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που διαχειρίζεται, αφού μειώθηκαν κατά 1,4 δισ. δολάρια μόνο το Δεκέμβριο. Ο Gross το πρώτο 7μηνο του 2011 «άδειασε» το Total Return Fund των 244 δισ. δολαρίων σε αμερικανικούς κρατικούς τίτλους, σε μία κίνηση που.. γύρισε μπούμερανγκ καθώς η αγορά ομολόγων σημείωσε ράλι.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη άνοιξη ο Gross κλιμάκωσε τις αρνητικές εκτιμήσεις του σε σχέση με τη πορεία αμερικανικού Δημοσίου, και αφού τον Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει πως δεν αγοράζει πια και θα ρευστοποιούσε τα διαθέσιμα από το fund κρατικά ομόλογα ΗΠΑ, προχώρησε τον Μάρτιο σε άνοιγμα θέσεων εναντίον τους αναμένοντας την αύξηση των επιτοκίων, την υποτίμηση του δολαρίου και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από το κορυφαίο επίπεδο ΑΑΑ που σήμερα απολαμβάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης