Διεθνή

Nolte (Γερμανός ιστορικός): Η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα

Nolte (Γερμανός ιστορικός): Η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα
Ο Γερμανός ιστορικός δήλωσε ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ 
Την πεποίθηση ότι και η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας θα εξακολουθήσει να προσπαθεί να στηρίξει την Ελλάδα και να την κρατήσει στο ευρώ εκφράζει ο Γερμανός ιστορικός Paul Nolte σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.
Ο ίδιος εκτιμά ότι εάν ο επόμενος υπουργός Οικονομικών προέρχεται από τους Φιλελεύθερους (FDP), αυτό θα σημαίνει πιο δεσμευτικούς κανόνες και εγκατάλειψη της τακτικής «καρότου και μαστιγίου» του Wolfgang Schaeuble στην ευρωζώνη.
«Ένας υπουργός Οικονομικών του FPD, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και γενικά την ευρωπαϊκή χρηματοδοτική αλληλεγγύη, θα επιδιώξει πιο δεσμευτικούς κανόνες, δηλαδή μια απομάκρυνση από την πολιτική του μαστιγίου και καρότου του Schaeuble, από το τακτικιστικό πέρα δώθε μεταξύ γενναιοδωρίας και αυστηρότητας.
Αλλά η πολιτική πραγματικότητα σε μια κυβέρνηση είναι πολύπλοκη.
Αυτό το έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα το μάθει και το FDP…
Αλλά στα σοβαρά, μια νέα γερμανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να προσπαθεί να στηρίζει την Ελλάδα και να την κρατήσει στο ευρώ.
Μου φαίνεται ότι τα μηνύματα δείχνουν όχι προς λιγότερη, αλλά προς περισσότερη Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Nolte θεωρεί βέβαιο τον «Τζαμάικα» (μεταξύ Χριστιανικής Ένωσης, Φιλελευθέρων και Πρασίνων), αλλά εκφράζει επιφυλάξεις για την αντοχή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης