Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες - Στο σωστό δρόμο η οικονομία της

tags :
Schaeuble: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες -  Στο σωστό δρόμο η οικονομία της
«Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει και σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός
Να εντείνει τις προσπάθειες της καλεί την Ελλάδα ο Γερμανός απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble ενώ εκτιμά, πως η οικονομία της χώρας βρίσκεται πλέον στο σωστό δρόμο. 
Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει και σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της», δήλωσε ο Schaeuble σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιόφωνο Intel Radio.
Ερωτηθείς για την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι οκτώ χρόνια είναι αρκετά και ότι οι δυνάμεις του έχουν κάποια όρια.
Αναφορικά με το ευρωπαϊκό όραμα του Emmanuel Macron, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι η ομιλία του Γάλλου Προέδρου έφερε ανακούφιση στη γερμανική κυβέρνηση.
«Γαλλία και Γερμανία αποτελούν τον πυρήνα της Ευρώπης και της προόδου της.
Είμαι βέβαιος ότι η Angela Merkel θα πείσει και τους επόμενους εταίρους της να συμμερισθούν το όραμα της ίδιας και του Γάλλου Προέδρου», σημείωσε.
«Είναι πραγματικά ένα κοινό γαλλο-γερμανικό σχέδιο. Αυτή είναι η Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.
Επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της πρότασής του για τη μετεξέλιξη του ESM σε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο και μάλιστα τη θέση αυτή όπως είπε θα στηρίξει στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας (9/10).
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την ενίσχυση του ακροδεξιού AfD στις γερμανικές εκλογές (24/9) αποφάνθηκε, πως οι ψηφοφόροι του δεν είναι στην πλειονότητά τους Ναζί αλλά εκφράζουν σε μεγάλο ποσοστό μία ψήφο διαμαρτυρίας.
Αναφορικά με την ισχύ, που απέκτησε η Γερμανία τα τελευταία χρόνια ξεκαθάρισε πως δεν βασίστηκε στα κεφάλαια των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.
Εξάλλου ο Schaeuble απέρριψε τον ισχυρισμό πως ότι είναι χειρότερο για τη Γερμανία είναι καλύτερο για την Ευρώπη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης