Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Όσο οι συνθήκες στην Ευρώπη είναι δυσοίωνες τόσο οι γερμανικές αποδόσεις θα είναι αρνητικές

tags :
Pimco: Όσο οι συνθήκες στην Ευρώπη είναι δυσοίωνες τόσο οι γερμανικές αποδόσεις θα είναι αρνητικές
Το μέγεθος των πιέσεων που ασκούνται στις ευρωπαϊκές αγορές διαφάνηκε στη χθεσινή δημοπρασία των γερμανικών ομολόγων, στην οποία και σημειώθηκαν αρνητικές αποδόσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pimco, Mohammed El-Erian, ο οποίος μάλιστα προεξόφλησε ότι αυτή η τάση σαφώς και θα ανατραπεί στο μέλλον, όταν δηλαδή οι συνθήκες στην Ευρώπη θα βελτιωθούν.
Ο λειτουργικός κίνδυνος στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο είναι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν τους επενδυτές να δανείσουν το γερμανικό δημόσιο ακόμη και με αρνητικές αποδόσεις. Είναι ακριβώς παρόμοια συμπεριφορά με αυτή που είχε παρατηρηθεί τρία χρόνια νωρίτερα στις ΗΠΑ, όταν και ορισμένες τράπεζες προσπάθησαν να βελτιώσουν τα χαρτοφυλάκια τους αγοράζοντας υψηλής αξιολόγησης προϊόντα.
Όσο οι συνθήκες είναι αρνητικές, τόσο περισσότερο θα βλέπουμε, όπως είναι λογικό τους επενδυτές να στρέφονται προς τη Γερμανία, ανέφερε ο El-Erian. Μάλιστα, θεώρησε ότι αυτό το κόστος που ενσωματώνει η αρνητική απόδοση είναι και ένα μέρος του «αντιτίμου» ασφάλειας που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να διαθέσουν οι επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης