Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (CEO BP): Οι πολιτικοί πρέπει να μορφωθούν ή να γίνουν πιο ειλικρινείς

tags :
Dudley (CEO BP): Οι πολιτικοί πρέπει να μορφωθούν ή να γίνουν πιο ειλικρινείς
«Δεν θα υπάρξει ενεργειακή ανάπτυξη στην Ευρώπη, καμία αύξηση της ενέργειας στη Βόρεια Αμερική, αλλά θα υπάρξουν 2 δισ. περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη και δεν θα προέρχονται από αυτά τα μέρη»
«Είμαστε στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, οπότε δεν μας επιτρέπεται να έχουμε μια άποψη.
Το πολιτικά ορθό είναι να το πούμε αυτό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι πολιτικοί μας είτε πρέπει να επιμορφωθούν ή να είναι πιο ειλικρινείς, ή το ένα ή το άλλο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bob Dudley στο συνέδριο της Διεθνούς Έκθεσης Πετρελαίου του Abu Dhabi (ADIPEC).
«Δεν θα υπάρξει ενεργειακή ανάπτυξη στην Ευρώπη, καμία αύξηση της ενέργειας στη Βόρεια Αμερική, αλλά θα υπάρξουν 2 δισ. περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη και δεν θα προέρχονται από αυτά τα μέρη», τόνισε ο Dudley.
«Περίπου 1,4 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και 1 δισ. ή και περισσότερο δεν θα έχει σε καύσιμα μαγειρέματος.
Και οι πολιτικοί πολύ συχνά ασχολούνται με τις επόμενες εκλογές σε 18 μήνες, προσπαθούν να επιβάλουν πράγματα που πραγματικά (σύμφωνα με) τον νόμο των μεγάλων αριθμών δεν θα λειτουργήσουν.
Πράγματι, το outlook του ΟΠΕΚ έως το 2040 θεωρεί ότι ο ενεργειακός τομέας εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδίως από την Κίνα και την Ινδία, με βάση τις αυξανόμενες εκτιμήσεις του πληθυσμού» πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης