Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το swap των ελληνικών ομολόγων, ξεπέρασε το 80%

FT: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το swap των ελληνικών ομολόγων, ξεπέρασε το 80%
«Πήγε πολύ καλά. Η συμμετοχή ξεπέρασε το 80%», ανέφερε πηγή στους Financial Times αναφορικά με το swap των ελληνικών ομολόγων
Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας του swap των ελληνικών ομολόγων αναφέρεται ανταπόκριση των Financial Times από την Αθήνα.
Όπως υποστηρίζει η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία την οικιοθελή ανταλλαγή ομολόγων ύψους 30 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο θα τη βοηθήσει να ενισχύσει τη ρευστότητα της αγοράς αλλά και να προσελκύσει επενδυτές με μακροχρόνια ορίζοντα τοποθετήσεων.
«Πήγε πολύ καλά.
Η συμμετοχή ξεπέρασε το 80%», ανέφερε πηγή στους Financial Times, προσθέτοντας ότι τα τελικά στοιχεία θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 29/11.
Παράλληλα στο δημοσίευμα τονίζεται ότι στο swap συμμετείχαν ελληνικές τράπεζες, συνταξιοδοτικά ταμεία αλλά και διεθνείς επενδυτές.
Η αρμόδια ελληνική αρχή διαχείρισης χρέους κάλεσε τους επενδυτές να ανταλλάξουν ομόλογα που είχαν εκδοθεί το 2012 όταν έγινε το PSI με πέντε νέες εκδόσεις χρονικής διάρκειας από πέντε έως 25 χρόνια, με τα κουπόνια να κυμαίνονται από 3,5% έως 4,2%.
«Η ολοκλήρωση του swap αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προγραμματισμένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές στις αρχές του επόμενου έτους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει ένα κεφαλαιακό μαξιλάρι 12-15 δισ. ευρώ προκειμένου η χώρα να εξέλθει του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018.
Προκειμένου να το επιτύχει θα πρέπει να προχωρήσει σε δύο ή τρεις νέες δημοπρασίες ομολόγων έως το τέλος του προγράμματος στήριξης», τονίζει το δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης