Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεβαίνει» το θερμόμετρο στην Μ. Ανατολή - Βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε εναντίον του Ριάντ από τους Χούτι

Ανεβαίνει» το θερμόμετρο στην Μ. Ανατολή - Βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε εναντίον του Ριάντ από τους Χούτι
Βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε εναντίον του Ριάντ από τους Χούτι
Ο συνασπισμός που πολεμά εναντίον του κινήματος των Χούτι υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, δήλωσε πως ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε εναντίον του Ριάντ από τους Χούτι σήμερα είχε στόχο κατοικημένες περιοχές και πως δεν σημειώθηκαν ζημιές, σύμφωνα με το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Επικαλούμενο δήλωση του συνασπισμού, το SPA ανέφερε πως οι ιρανικής κατασκευής πύραυλοι αποτελούν απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια και κατηγόρησε τους Χούτι ότι χρησιμοποιούν σημεία εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να εισαγάγουν πυραύλους από τον μεγάλο εχθρό της Σαουδικής Αραβίας, το Ιράν.
Οι Χούτι δήλωσαν νωρίτερα πως ο πύραυλος είχε στόχο μια συνάντηση Σαουδαράβων ηγετών σε ένα ανάκτορο σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Πριν από λίγο οι Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, δήλωσαν πως η επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεσή τους με το σαουδαραβικό βασίλειο.
Σαουδαραβικά ανάκτορα, στρατιωτικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός του βεληνεκούς τέτοιων πυραύλων που εκτοξεύονται από την Υεμένη, ανέφεραν οι Χούτι, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυό τους, al-Masirah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης