Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημιουργία κοινού κρυπτονομίσματος για τις χώρες BRICS προτείνει η Ρωσία

Δημιουργία κοινού κρυπτονομίσματος για τις χώρες BRICS προτείνει η Ρωσία
Το νέο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να αντικαταστήσει το δολάριο στις συναλλαγές των χωρών BRICS
Σχέδιο για τη δημιουργία ενός κοινού κρυπτονομίσματος για τις χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική) αλλά και αυτές που αποτελούν μέλη της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EEU), προτείνει η αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Olga Skorobogatova.
Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, η Skorobogatova, υποστήριξε ότι «θεωρώ ότι η δημιουργία ενός κρυπτονομίσματος από μία μόνο χώρα δεν θα έχει κάποια οφέλη.
Θα ήταν πολύ πιο λογικό να συζητηθεί η δημιουργία ενός κρυπτονομίσματος το οποίο θα είναι κοινό για τις χώρες BRICS και τα κράτη – μέλη της EEU.
Αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις, πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις εντός του 2018 για το συγκεκριμένο ζήτημα».
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Kirill Dmitriev, επικεφαλής του ρωσικού επενδυτικού ταμείου, Russian Direct Investment Fund (RDIF) είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των χωρών BRICS για τη δημιουργία ενός κοινού κρυπτονομίσματος.
Μάλιστα προσέθεσε ότι αυτό το νέο νόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις συναλλαγές μεταξύ αυτών των χωρών και να αντικαταστήσει το δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης