Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βενεζουέλα θα προσφέρει το κρυπτονόμισμα petro για αρχική προσφορά σε σκληρό νόμισμα

Η Βενεζουέλα θα προσφέρει το κρυπτονόμισμα petro για αρχική προσφορά σε σκληρό νόμισμα
Το κρυπτονόμισμα «petro» της Βενεζουέλας αρχικά θα προσφέρεται για αρχική προσφορά σε σκληρό νόμισμα και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα
Το κρυπτονόμισμα «petro» της Βενεζουέλας αρχικά θα προσφέρεται για προπώληση σε σκληρό νόμισμα και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως ανέφερε η κυβέρνηση την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 και δεν είναι αρχικά διαθέσιμο στο καταρρέον νόμισμα της χώρας το μπολιβάρ.
Ο πρόεδρος Nicolas Maduro ελπίζει να επωφεληθεί από την επιτυχία των κρυπτονομισμάτων, δημιουργώντας ένα για τη Βενεζουέλα, καθώς το μπολιβάρ βυθίζεται σε χαμηλά όλων των εποχών και η χώρα αγωνίζεται με τον υπερπληθωρισμό.
Στην αναγγελία τέλη του περασμένου έτους, είπε ότι το petro θα υποστηριχτεί από αποθέματα αργού, τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αν και η αντιπολίτευση λέει ότι αυτό θα είναι παράνομο.
Οι επικριτές αποκηρύσσουν το petro απλά ως τρόπο για την κυβέρνηση να εκδίδει χρέος χωρίς να περιορίζεται από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα, ότι οι Αμερικανοί που εμπορεύονται πετρέλαιο, παραβιάζουν αυτές τις κυρώσεις.
"Η προπώληση και η αρχική προσφορά θα γίνουν σε σκληρά νομίσματα και ψηφιακά νομίσματα.
Δεν πρόκειται να γίνει σε μπολιβάρ σε αυτό το στάδιο", δήλωσε ο Carlos Vargas, επικεφαλής της κυβέρνησης για τα κρυπτονομίσματα, σε συνέντευξη στη κρατική τηλεόραση.
"Η δική μας ευθύνη είναι να βάλουμε το petro στα καλύτερα χέρια και στη συνέχεια να εμφανιστεί σε μία δευτερογενής αγορά", είπε, προσθέτοντας ότι μετά την αρχική πώληση, το petro θα μπορούσε να πωληθεί με αντάλλαγμα για το τοπικό νόμισμα.
Η αξία του συνόλου των 100 εκατομμυρίων νομισμάτων, θα είναι λίγο πάνω από 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Maduro τις τελευταίες εβδομάδες.
Ένα σχέδιο εγγράφου για το petro, το οποίο δημιουργήθηκε από συμβούλους της κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι η Βενεζουέλα θα πρέπει να πουλήσει 38,4 εκατομμύρια petros με ονομαστική αξία περίπου 2,3 δισ. δολαρίων σε ιδιωτικές τοποθετήσεις από τις 15 Φεβρουαρίου, με έκπτωση μέχρι 60%.
Περίπου 44 εκατομμύρια petro, με ονομαστική αξία 2,7 δισ. δολαρίων, θα πρέπει να προσφερθούν στο κοινό ένα μήνα αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης