Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι χάκερς πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Coincheck αρχίζουν να διακινούν τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα

Οι χάκερς πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Coincheck αρχίζουν να διακινούν τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα
Οι χάκερς προσπαθούν να ξοδέψουν τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα σε πολλαπλές συναλλαγές
Οι χάκερ πίσω από την κλοπή των κρυπτονομισμάτων ύψους 530 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, έχουν αρχίσει να κινούνται και προσπαθούν να πουλήσουν μερικά από τα κλεμμένα νομίσματα "XEM", όπως δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος του οργανισμού πίσω από το ψηφιακό νόμισμα.
Ο Jeff McDonald του ιδρύματος NEM, οι δημιουργοί του κρυπτονομίσματος του XEM, δήλωσε ότι είχε εντοπίσει τα κλεμμένα νομίσματα σε έναν άγνωστο λογαριασμό και ότι ο κάτοχος του λογαριασμού είχε αρχίσει να μετακινεί τα κέρματα σε έξι χρηματιστήρια.
Η θέση του λογαριασμού δεν ήταν ακόμη γνωστή και ο McDonald δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως πόσα από τα κλεμμένα νομίσματα είχαν δαπανηθεί.
"Οι χάκερς προσπαθούν να τα ξοδέψουν σε πολλαπλές συναλλαγές.
Παρακολουθούμε αυτές τις ανταλλαγές ", δήλωσε ο McDonald από την έδρα του στη Σιγκαπούρη στο Reuters.
Η εκπρόσωπος του ιδρύματος NEM, Alexandra Tinsman, δήλωσε ότι οι χάκερς έχουν επίσης αρχίσει να αποστέλλουν νομίσματα "XEM" σε τυχαίους λογαριασμούς, σε πακέτα 100 XEM, αξίας περίπου 83 δολαρίων έκαστο.
Ο McDonald δήλωσε ότι οι χάκερ δεν μπορούν να ξοδέψουν όλα τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα επειδή η "αγορά απλά δεν μπορεί να απορροφήσει τόσο πολλά".
Οι χάκερ υπέκλεψαν περίπου 58 δισεκατομμύρια γεν (532,6 εκατομμύρια δολάρια) από το ανταλλακτήριο Coincheck με έδρα το Τόκυο, την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την κανονιστική προστασία στην αναδυόμενη αγορά.
Υπήρξαν τουλάχιστον πάνω από τριάντα θύματα από το 2011.
Πάνω από 980.000 bitcoins έχουν κλαπεί, και λίγα έχουν ανακτηθεί.
Το 2014, το ανταλλακτήριο Mt. Gox, το οποίο κάποτε χειριζόταν το 80% των εμπορικών συναλλαγών του κόσμου, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης μετά την απώλεια bitcoins αξίας περίπου μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων - τότε η μεγαλύτερη τέτοια ληστεία.
Το XEM είναι το δέκατο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης