Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Πονοκέφαλος για τον Kurz τα εργασιακά - Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στο νόμο για 12ωρη καθημερινή εργασία

Αυστρία: Πονοκέφαλος για τον Kurz τα εργασιακά - Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στο νόμο για 12ωρη καθημερινή εργασία
Η κυβέρνηση Kurz ετοιμάζεται να χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο για την απασχόληση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται έως και 60 ώρες την εβδομάδα 
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των Συνδικάτων στην Αυστρία μετά το νόμο που προσπαθεί να περάσει ο Καγκελάριος Sebastian Kurz για να νομιμοποιήσει την 12 ωρη εργασία.
Πάνω από 80.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βιέννης εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης Kurz η οποία μετά το μεταναστευτικό «σκοντάφτει» και στην μεταρρύθμιση στα εργασιακά.
Με την Αυστρία να αναλαμβάνει σήμερα (1/7) την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνδικάτα και εργαζόμενοι διεμήνυσαν στον Αυστριακό καγκελάριο ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους για να μην ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο ο νόμος για την 12ωρη καθημερινή εργασία που έχει τεθεί για την Πέμπτη (5/7).
«Θα αντισταθούμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» τόνισε ο W. Katschian, πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας συνδικάτων της Αυστρίας, ενώπιον των συγκεντρωμένων και απαίτησε η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του δωδεκάωρου και κατά συνέπεια την επέκταση των εργάσιμων ωρών της εβδομάδας έως και στις 60 ώρες.
Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας ετοιμάζεται να χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο για την απασχόληση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απασχολούνται έως και για 12 ώρες την ημέρα, ή 60 την εβδομάδα, κίνηση στην οποία τα συνδικάτα προβάλλουν σφοδρή αντίσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης