Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακύρωσε το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Pompeo στη Β. Κορέα ο Trump

Ακύρωσε το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Pompeo στη Β. Κορέα ο Trump
Εξαιτίας της «μη σημαντικής προόδου» στην αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας
Σε ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών, Pompeo στη Β. Κορέα προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, ενημερώνοντας για την απόφασή του, για μία ακόμη φορά, μέσω Twitter.
«Ζήτησα από τον υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo να μην πάει στη Βόρεια Κορέα σε αυτό το στάδιο, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν κάνουμε επαρκή πρόοδο όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Λόγω της πολύ πιο σκληρής στάσης μας στο εμπόριο απέναντι στην Κίνα, νομίζω ότι δεν βοηθούν πια όπως προηγουμένως (σ.σ. οι Κινέζοι) στη διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης», ανέφερε στο μήνυμά του ο Trump.
Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος εκφράζει δημοσίως την απογοήτευσή του για την έλλειψη συγκεκριμένης προόδου σε ό,τι αφορά την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.
Ο Trump, πάντα μέσω Twitter, έστειλε πάντως "τις θερμότερες ευχές και τον σεβασμό του" στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim συμπληρώνοντας: "Ανυπομονώ να τον δω σύντομα".
Όπως έγραψε, και ο Pompeo ανυπομονεί να πάει ξανά στη Βόρεια Κορέα στο εγγύς μέλλον, κάτι που πιθανότατα θα γίνει αφού "επιλυθεί" το θέμα της εμπορικής σχέσης των ΗΠΑ με την Κίνα.
Ο Pompeo είχε ανακοινώσει την Πέμπτη 23/8 ότι επρόκειτο να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα, μαζί με τον νέο ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να πείσουν τη βορειοκορεατική ηγεσία να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιό της. Αυτή θα ήταν η τέταρτη επίσκεψη του υπουργού στη Βόρεια Κορέα και η δεύτερη μετά την ιστορική σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουνίου μεταξύ Trump και Kim στη Σιγκαπούρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης