Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ) προς Ινδία – Πακιστάν: Δείξτε αυτοσυγκράτηση, όχι σε περαιτέρω κλιμάκωση

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ) προς Ινδία – Πακιστάν: Δείξτε αυτοσυγκράτηση, όχι σε περαιτέρω κλιμάκωση
Αεροσκάφη της Ινδίας βομβάρδισαν θέσεις εξτρεμιστών στο Πακιστάν
Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να κλιμακώσει τη μεταξύ τους ένταση κάλεσε την Ινδία και το Πακιστάν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.
Τις προηγούμενες ημέρες αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας βομβάρδισαν στρατόπεδο εκπαίδευσης εξτρεμιστών στο έδαφος του Πακιστάν, ενέργεια που ήρθε ως απάντηση ύστερα επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Κασμίρ που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 στελέχη των ινδικών σωμάτων ασφαλείας.
Η κυβέρνηση του Πακιστάν διεμήνυσε ότι θα ανταποδώσει το πλήγμα σε χρόνο και τόπο της επιλογής της, διέψευσε ότι υπήρξαν νεκροί στις ινδικές επιδρομές, ενώ ένας εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων άφησε να πλανάται η απειλή της χρήσης των πυρηνικών όπλων της χώρας, αυξάνοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
«Ενθαρρύνουμε την Ινδία και το Πακιστάν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την κλιμάκωση με κάθε τίμημα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Pompeo, γνωστοποιώντας ότι είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ομολόγους του των δύο χωρών.
«Ενεθάρρυνα επίσης αμφότερους τους υπουργούς να δώσουν την προτεραιότητα στην απευθείας επικοινωνία κα να αποφύγουν κάθε περαιτέρω στρατιωτική δραστηριότητα» τόνισε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο οποίος επεσήμανε στο Πακιστάν ότι είναι «επείγον αναλάβει δράση (...) εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στο έδαφός του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης