Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schäuble (π. ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): «Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι τσάμπα»

Schäuble (π. ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): «Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι τσάμπα»
«Είναι σίγουρα μεγάλη απόλαυση να πετάς στις Μαλδίβες ή να επισκέπτεσαι τη Βενετία, αλλά στο μέλλον θα πρέπει να χαιρόμαστε αυτές τις απολαύσεις πιο σπάνια, αν θέλουμε να επιτύχουμε την αλλαγή σε μια πιο οικολογική ζωή, επισήμανε σε συνέντευξή του ο πρώην Γερμανός ΥΠΟΙΚ
Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί την αλλαγή τρόπου ζωής για τους Γερμανούς, υποστήριξε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble.
Οι Γερμανoοί πρέπει να αλλάξουν συνήθειες, να περιορίσουν τις διακοπές και να πληρώσουν πραγματικό κόστος για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, υποστήριξε ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Wolfgang Schäuble.
«Πρέπει να αλλάξουμε τις ζωές μας» δήλωσε σε συνέντευξή του στη Neue Onsabruecker Zeitung και μεταδίδει το Reuters.
«Είναι σίγουρα μεγάλη απόλαυση να πετάς στις Μαλδίβες ή να επισκέπτεσαι τη Βενετία.
Αλλά στο μέλλον θα πρέπει να χαιρόμαστε αυτές τις απολαύσεις πιο σπάνια» πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o ίδιος τόνισε ότι το «πράσινο» οικονομικό πακέτο που σχεδίασε η γερμανική κυβέρνηση θα έχει κόστος για τους καταναλωτές.
«Μπορούμε να επιτύχουμε την αλλαγή σε μια πιο οικολογική ζωή.
Έχουμε αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις στο παρελθόν.
Αλλά θα ήταν λάθος να παρουσιάσουμε το περιβαλλοντικό πακέτο ως πράξη γενναιοδωρίας: η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι τσάμπα» τόνισε.
Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει πως ο πρώη υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα του καθώς πρωτοστάτησε σε μια περίοδο οικονομικής ανόδου, για να μετατραπεί σύντομα σε μαύρο πρόβατο για αντιπάλους όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης που τον κατηγόρησε πως επέβαλε άσκοπη λιτότητα στην Ελλάδα, την οποία έπληξε βαθιά η ύφεση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης