Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hassett (Λευκός Οίκος): Στο 19% η ανεργία τον Απρίλιο του 2020 - Εάν χρειαστεί, θα παρέμβουμε για περαιτέρω στήριξη της οικονομίας

Hassett (Λευκός Οίκος): Στο 19% η ανεργία τον Απρίλιο του 2020 - Εάν χρειαστεί, θα παρέμβουμε για περαιτέρω στήριξη της οικονομίας
Ο οικονομικός σύμβουλος του Donald Trump δεν απέκλεισε νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου για τη στήριξη της οικονομίας
Την εκτίμηση ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 19% τον Απρίλιο του 2020 εξέφρασε ο Kevin Hassett, οικονομικός σύμβουλος του Donald Trump.
Σήμερα (30/4/2020) ανακοινώθηκαν νέα στοιχεία για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, από όπου προκύπτει ότι περίπου 30 εκατ. έχουν καταφύγει μέχρι στιγμής στα προνοιακά επιδόματα στις έξι εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού.
Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στα 3,839 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 25 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Μία εβδομάδα νωρίτερα ο αριθμός τους είχε διαμορφωθεί στα 4,442 εκατ..
Τα νούμερα αυτά συνεχίζουν να είναι πολύ αυξημένα, σε επίπεδα που πριν από μερικούς μήνες ήταν απλά αδιανόητα.
Από την πλευρά του, ο Hassett υποστήριξε ότι η οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει εάν ο κορωνοϊός τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.
Τέλος, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης του Λευκού Οίκου εάν χρειαστούν περισσότερα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης