Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 30 εκατ. Αμερικανοί έχασαν τις δουλειές τους σε 6 εβδομάδες

ΗΠΑ: Πάνω από 30 εκατ. Αμερικανοί έχασαν τις δουλειές τους σε 6 εβδομάδες
Οι αριθμοί που δίνει το υπουργείο Εργασίας στις ΗΠΑ σοκάρουν: 22,13 εκατ. θέσεις εργασίας αποκτήθηκαν από το 1929 ως και την τελευταία δεκαετία 2010-2019, 30,3 εκατ. χάθηκαν σε 6 εβδομάδες!
Την τελευταία εβδομάδα 3,839 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για παροχές ανεργίας για πρώτη φορά. Αυτό φέρνει το σύνολο των έξι εβδομάδων σε 30,31 εκατομμύρια, δηλαδή πάνω από 12 φορές την προηγούμενη χειρότερη περίοδο των πέντε εβδομάδων τα τελευταία 50 χρόνια.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfm66E4.jpg?itok=cc9NoP-_
Και φυσικά, οι νέες αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας και οι συνεχιζόμενες αυτής της εβδομάδας... καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfm29E7.jpg?itok=AWpALtvk
Η ανάλυση ανά πολιτεία δείχνει ότι οι αιτήσεις γενικά μειώθηκαν, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να εμφανίζονται στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Κονέκτικατ, ενώ η Ουάσιγκτον, η Γεωργία και η Νέα Υόρκη γνωρίζουν συνεχή άνοδο.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/state%20change%20claims.jpg?itok=ofhdIGBW
Αυτό ωστόσο που είναι πιο ανησυχητικό είναι ότι τις τελευταίες έξι εβδομάδες, πολύ περισσότεροι Αμερικανοί έχουν υποβάλει αιτήσεις ανεργίας από τις θέσεις εργασίας που αποκτήθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία από το τέλος της Μεγάλης Ύφεσης ...
Οι αριθμοί σοκάρουν: 22,13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας αποκτήθηκαν από το 1929 ως και την τελευταία δεκαετία 2010-2019, 30,3 εκατομμύρια χάθηκαν σε 6 εβδομάδες!
Αξιοσημείωτο επίσης είναι, πως έχουμε χάσει 434 θέσεις εργασίας για κάθε επιβεβαιωμένο θάνατο στις ΗΠΑ από το COVID-19 (60,999)


https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-04-30_5-32-20.jpg?itok=C8qbG8pt
Ακόμα χειρότερα, οι τελικοί αριθμοί πιθανότατα θα επιδεινωθούν λόγω των ίδιων των πακέτων διάσωσης: ο νόμος στήριξης της οικονομίας λόγω της πανδημίας, Coronavirus Aid, Relief και Economic Security (CARES), που ψηφίστηκε στις 27 Μαρτίου, θα μπορούσε να συμβάλει στην επίτευξη νέων ρεκόρ τις επόμενες εβδομάδες, καθώς αυξάνει την επιλεξιμότητα στις αιτήσεις των ανέργων, σε αυτοαπασχολούμενους και εργάτες, παρατείνει τον μέγιστο αριθμό εβδομάδων που μπορεί κανείς να λάβει παροχές και παρέχει επιπλέον 600 δολάρια την εβδομάδα έως τις 31 Ιουλίου.
Σε πρόσφατο άρθρο της η Wall Street Journal σημείωσε, ότι αυτό έχει δημιουργήσει κίνητρα για ορισμένες επιχειρήσεις να θέσουν σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους τους, γνωρίζοντας ότι θα καλυφθούν οικονομικά καθώς η οικονομία βρίσκεται υπό καθεστώς lockdown.
Εν τω μεταξύ, οι χαμηλόμισθοι και όσοι γενικότερα κερδίζουν κάτω από 50.000 δολάρια, ίσως κρίνουν ότι θα είναι καλύτερα να τεθούν εκτός εργασιακού στίβου, στηριζόμενοι στα επιδόματα ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης