Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν - Η ανεργία θα επιδεινωθεί

Williams (Fed): Τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν - Η ανεργία θα επιδεινωθεί
Ο πρόεδρος της New York Fed τόνισε πως στα τελευταία οικονομικά δεδομένα δεν έχει αποτυπωθεί πλήρως το πλήγμα που έχουν υποστεί -λόγω του κορωνοϊού- οι αμερικανικές οικογένειες
Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ θα επιδεινωθεί πριν να βελτιωθεί εξέφρασε ο πρόεδρος της  New York Fed, John Williams, επισημαίνοντας πως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πως θα φαίνεται η οικονομική ανάκαμψη.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δεν αποτυπώνουν πλήρως το πλήγμα που έχουν υποστεί οι αμερικανικές οικογένειες, καθώς κάποιοι οι οποίοι σταμάτησαν να εργάζονται για λόγους υγείας ή για να φροντίσουν κάποιο μέλος της οικογένειας τους ενδεχομένως να προσμετρώνται.
Το ποσοστό της ανεργίας, που εκτοξεύθηκε σε 14,7% τον Απρίλιο «είναι σίγουρο ότι θα επιδεινωθεί πριν να βελτιωθεί» είπε ο Williams.
Καθώς αρχίσει η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οικονομικό πλήγμα του κορωνοϊού σε διάφορες βιομηχανίες και πόσο καιρό θα χρειαστεί η ανάκαμψη της οικονομίας, είπε.
«Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ποιο θα είναι το σχήμα ή το χρονοδιάγραμμα της ανάκαμψης», είπε και συμπλήρωσε «θα περάσει κάποιος χρόνος πριν έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των επιπτώσεων σε άλλους κλάδους, όπως αυτοκίνητα, τριτοβάθμια εκπαίδευση, μεταποίηση και επαγγελματικές υπηρεσίες».
Η Fed ενήργησε γρήγορα για να ενισχύσει την οικονομία των ΗΠΑ τον Μάρτιο καθώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός.
Μάλιστα, ο Williams τόνισε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά έως ότου είναι «σίγουροι» ότι η οικονομία είναι σταθερή και σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους της Fed για τη μέγιστη απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης