Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιο είναι τελικά το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ - Γιατί υπάρχουν αμφιβολίες

Ποιο είναι τελικά το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ - Γιατί υπάρχουν αμφιβολίες
«Εσφαλμένη ταξινόμηση» καταχώρησε ανέργους ως εργαζόμενους
Το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ προσπαθεί να αποσαφηνίσει ο ομοσπονδιακός οργανισμός, που είναι επιφορτισμένος με τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Το πρόβλημα οφείλεται στην «εσφαλμένη ταξινόμηση» των εργαζομένων σε μια βασική έρευνα, κατά τη συλλογή δεδομένων στη διάρκεια της πανδημίας και σε μαζικές ροές νέων ανέργων.
Την Παρασκευή (5/6/2020) υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας δημοσίευσε την τελευταία έκθεσή του για την αγορά εργασίας, δείχνοντας ότι η ανεργία μειώθηκε από 14,7% τον Απρίλιο σε 13,3% τον Μάιο, μια απροσδόκητη βελτίωση, όπως γράφουν  οι Financial Times.
Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά συνοδεύτηκαν από μια προειδοποίηση: η υπηρεσία επισήμανε  ότι ορισμένοι υπάλληλοι που είχαν χαρακτηριστεί ως εργαζόμενοι απουσίαζαν από το αντικείμενο της εργασίας τους και θα έπρεπε χαρακτηριστούν ως προσωρινά απολυμένοι.
Με αυτό το «λάθος» το ποσοστό ανεργίας είναι 3% υψηλότερο.
Η αποκάλυψη δεν είναι νέα και στην πραγματικότητα το πρόβλημα γίνεται μικρότερο.
Tον Απρίλιο, πιο κοντά στην αρχή της πανδημίας, το υπουργείο Εργασίας είχε αναφέρει ότι το «λάθος ταξινόμησης» ήταν της τάξης του 5%, πράγμα που σήμαινε ότι το ποσοστό ανεργίας πλησίαζε το 20%.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης