Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Αυστραλία για τον κορωνοϊό – Καταγράφηκαν 33 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ρεκόρ 2 μηνών

Συναγερμός στην Αυστραλία για τον κορωνοϊό – Καταγράφηκαν 33 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ρεκόρ 2 μηνών
Στο κόκκινο η Πολιτεία της Βικτόρια
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αυστραλία για την επανεμφάνιση της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 33 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο εδώ και δύο μήνες.
Στο κόκκινο είναι η Πολιτεία της Βικτόρια με τις Αρχές να στέλνουν δεκάδες ασθενοφόρα και κινητές μονάδες εφοδιασμένες με εξοπλισμό για να διενεργούνται τεστ στη Μελβούρνη.
Στη Βικτόρια πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 200 από τα περίπου 270 σε ολόκληρη την Αυστραλία.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία Βικτόρια εκτίμησε πως με τη διεύρυνση των διαγνωστικών εξετάσεων, τα κρούσματα μόλυνσης θα «ανέβουν τις επόμενες ημέρες»
Όπως είπε, θα γίνουν 100.000 τεστ μέσα σε ένα δεκαήμερο.
Παράλληλα, περίπου 1.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη Μελβούρνη αύριο Παρασκευή 26/6 για να βοηθήσουν στην εφαρμογή της υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών που επιβάλλεται σε όσους επαληθεύεται πως έχουν προσβληθεί ενώ από αυτούς, 150 θα συμβάλλουν στη διενέργεια των τεστ.
Η ξαφνική άνοδος των κρουσμάτων καταγράφηκε μερικές εβδομάδες αφότου η Αυστραλία άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού, ιδίως την πρακτική της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.
Οι αρχές πιστεύουν ότι η έξαρση των μολύνσεων οφείλεται στις οικογενειακές συναθροίσεις όπου πάνε άνθρωποι με ήπια συμπτώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης