Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον Macron, το 82% των πολιτών θεωρούν ότι η Γαλλία δεν έχει ηγέτη

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον Macron, το 82% των πολιτών θεωρούν ότι η Γαλλία δεν έχει ηγέτη
Σε δημοσκόπηση Ipsos / Sopra Steria οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι απουσιάζει ο ηγέτης από την Γαλλία σε ποσοστό 82%
Τελικά όλα έχουν μια ερμηνεία.
Όπως και ο Erdogan στην Τουρκία βάλλεται δημοσκοπικά λόγω της οικονομικής κατάστασης και βρίσκεται διέξοδο σε κινήσεις εντυπώσεων στην Ανατολική Μεσόγειο έτσι και ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος απολαμβάνει… μεγάλη δυσαρέσκεια που αγγίζει το 57% και 60%.
Ωστόσο σε δημοσκόπηση Ipsos / Sopra Steria οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι απουσιάζει ο ηγέτης από την Γαλλία σε ποσοστό 82%.
Πρόσφατα το bankingnews είχε αναφέρει σε άρθρο ότι ο Macron είναι μινιατούρα του στρατηγού Charles de Gaulle που μεσουράνησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το γεγονός ότι οι Γάλλοι θεωρούν ότι η Γαλλία δεν διαθέτει ηγέτη σε ποσοστό 82% μπορεί να μεταφραστεί σε μινιατούρα… ο Macron.
Και ο Macron ακολούθησε την συνταγή της εξωτερικής πολιτικής ειδικά στην Μεσόγειο όπου βρήκε κενό εξουσίας που άφησαν οι αμερικανοί.
Προφανώς για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης για να ενισχύσει το πολιτικό του προφίλ ξεκίνησε την επεκτατική του στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ωστόσο ο Macron δεν τυγχάνει αποδοχής στην Γαλλία, οι αποδοκιμασίες εκ νέου αυξάνονται.
Η γαλλική εφημερίδα L'Opinion επέκρινε την επιδίωξη του Γάλλου Προέδρου στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου επισημαίνοντας ότι η Γαλλία πρέπει να συμβάλει στην μείωση της έντασης στην περιοχή.
Το Ίδρυμα Jean-Jaurès, το Institut Montaigne, η Le Monde και το Cevipof ανέθεσαν στην Sopra-Steria και Ipsos να διεξάγει το 6ο κύμα έρευνας για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της Γαλλίας.
Μια μεγάλη πλειοψηφία του γαλλικού πληθυσμού πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται σε παρακμή (78%) εκ των οποίων το 27% θεωρεί ότι είναι μη αναστρέψιμο.
Η αισιοδοξία για το μέλλον της Γαλλίας κυριαρχεί μόνο στους υποστηρικτές της La République en Marche (52%) του Macron.
Οι κύριες ανησυχίες των Γάλλων είναι η επιδημία Covid-19 για σχεδόν το μισό του πληθυσμού (49%), ακολουθούμενη από δυσκολίες όσον αφορά την αγοραστική δύναμη (39%) και το μέλλον του κοινωνικού συστήματος (37%).
Η προστασία του περιβάλλοντος και το επίπεδο της παραβατικότητας είναι εξίσου ανησυχητικά για τον πληθυσμό (36%).
Το επίπεδο εμπιστοσύνης παραμένει υψηλό και σταθερό στις ΜΜΕ στο 70%.
Το 82% των Γάλλων πιστεύουν ότι η Γαλλία χρειάζεται έναν πραγματικό ηγέτη για να τακτοποιήσει τα μεγάλα ζητήματα.
Το 55% του πληθυσμού θέλει την επαναφορά της θανατικής ποινής.  
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των Γάλλων πιστεύουν ότι η γαλλική κοινωνία είναι πατριαρχική (69%). Το 2020, το αίσθημα ότι «δεν αισθανόμαστε πλέον σαν στο σπίτι» έχει μειωθεί ελαφρώς αλλά παραμένει σε υψηλό επίπεδο (61%). Οκτώ στους δέκα Γάλλους θεωρούν ότι ο ρατσισμός είναι παρών στη Γαλλία και σχεδόν έξι στους δέκα Γάλλους θεωρούν ότι ο ρατσισμός εξελίσσεται σήμερα στη γαλλική κοινωνία.
Περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους (55%) θεωρούν ότι υπάρχει ρατσισμός στη γαλλική αστυνομία.
δοκιμάστηκε μεταξύ του πληθυσμού.
Το RN εξακολουθεί να θεωρείται ως κόμμα ακροδεξιών σε ποσοστό 74% και LFI ως κόμμα ακροαριστερών 64%.
Οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούνται οι πιο ικανοί να κυβερνήσουν τη χώρα από περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού (53%), ενώ η La République en Marche, βρίσκεται στο 43%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης