Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, George Shultz

Απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, George Shultz
«Ένας από τους δεινότερους τακτικιστές όλων των εποχών, που εργάστηκε με τρεις Αμερικανούς προέδρους, ο George Shultz»

Ο George Shultz, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί προεδρίας του ρεπουμπλικανού Ronald Reagan και μέγας αρχιτέκτονας της αμερικανικής διπλωματίας στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου απεβίωσε το Σάββατο (6/2/2021) σε ηλικία 100 ετών, ανακοίνωσετο Ινστιτούτο Hoover.
«Ένας από τους δεινότερους τακτικιστές όλων των εποχών, που εργάστηκε με τρεις Αμερικανούς προέδρους, ο George Shultz, πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου», διευκρίνισε στην ιστοσελίδα του αυτό το κέντρο προβληματισμού του Πανεπιστημίου του Stanford.
«Ο Shultz έπαιξε βασικό ρόλο, με τον πρόεδρο Reagan για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία της διπλωματίας για τον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου», πρόσθεσε αυτό το ινστιτούτο, του οποίου ο πρώην υπουργός ήταν μέλος για περισσότερα από 30 χρόνια.
Ο εκλιπών «είναι ο ένας από τους δύο μόνο Αμερικανούς που κατείχε τέσσερις διαφορετικές θέσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση» ως υπουργός Εξωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας και διευθυντής Προϋπολογισμού στον Λευκό Οίκο, υπογράμμισε το Ινστιτούτο Hoover.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης