Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν διυλιστήρια πετρελαίου στη βόρεια Συρία που ελέγχει η Τουρκία

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν διυλιστήρια πετρελαίου στη βόρεια Συρία που ελέγχει η Τουρκία
Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ρωσικά πολεμικά πλοία στα ανοικτά των ακτών της Συρίας και έπληξαν την αγορά και τα διυλιστήρια πετρελαίου στην περιοχή Αλ Χαμάραν
Σχετικά Άρθρα

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τα διυλιστήρια πετρελαίου στη βόρεια Συρία, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και αντικαθεστωτικών μαχητών υποστηριζόμενων από την Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 24 τραυματίστηκαν.
Οι τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ρωσικά πολεμικά πλοία στα ανοικτά των ακτών της Συρίας και έπληξαν την αγορά και τα διυλιστήρια πετρελαίου κοντά στην περιοχή Αλ Χαμάραν, στην περιφέρεια της Τζαράμπουλους, στο βορειοανατολικό Χαλέπι. Κατά την ίδια πηγή, πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν και από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν διυλιστήριο πετρελαίου στην Ταρχίν, στο ανατολικού τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τεράστιες πυρκαγιές.
Ο Yusef Hamoud, εκπρόσωπος του επιλεγόμενου Εθνικού Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι έγιναν τα δύο πλήγματα. Διευκρίνισε ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν αρκετοί άμαχοι.
Η Τουρκία είναι η κυριότερη προστάτιδα δύναμη των αντικαθεστωτικών μαχητών στη Συρία, ενώ η Ρωσία και το Ιράν στηρίζουν τις δυνάμεις του σύρου προέδρου Assad στον πόλεμο που διαρκεί εδώ και μια δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης