Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Διπλασιάζει τον φόρο επί των κεφαλαιακών κερδών ο Biden, από 20% σε 39% - Σε πανικό η Wall Street

HΠΑ: Διπλασιάζει τον φόρο επί των κεφαλαιακών κερδών ο Biden, από 20% σε 39% - Σε πανικό η Wall Street
Εκπτώσεις φόρου σε εργοδότες που θα δώσουν άδεια μετ' αποδοχών σε εργαζόμενους για να εμβολιαστούν προαναγγέλλει ο Biden
Σχετικά Άρθρα

Διπλασιασμό του φόρου επί των κεφαλαιακών κερδών αναμένεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, σύμφωνα με όσα ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα, ο φόρος αναμένεται να αυξηθεί στο 39,6% για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 1 εκατ. δολάρια, από 20%, όπως ισχύει σήμερα.
Σε συνάρτηση δε με τον υφιστάμενο σωρευτικό φόρο επί του εισοδήματος από επενδύσει, ο φόρος για τους επενδυτές μπορεί να ανέλθει ως και το 43,4%.
Εύλογα, αμέσως μετά την είδηση, οι μετοχές στη Wall Street κατρακύλησαν, με τους σημαντικότερους δείκτες να καταγράφουν ακραία διολίσθηση, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου διέγραψε τα κέρδη του.
«Η πρόταση Biden διπλασιάζει αποτελεσματικά το συντελεστή φόρου υπεραξίας για εισοδήματα άνω του 1 εκατ. δολ.» δήλωσε ο Jack Ablin, συνιδρυτής της Cresset Capital Management και CIO.
«Αυτή είναι μια σημαντική αύξηση κόστους για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές.
Αναμείνατε sell off φέτος εάν οι επενδυτές αισθανθούν ότι η πρόταση αυτή γίνει νόμος το 2022».
Οι μετοχές ανάπτυξης, οι οποίες θα μπορούσαν να υποστούν πιέσεις από υψηλότερους φόρους, οδήγησαν σε πτώση τις μετοχές των Tesla και της Amazon.
Το iShares S&P 500 Growth ETF υποχώρησε 0,5%.
«Οι επενδυτές συνωστίζονται σε μικρό αριθμό μετοχών ανάπτυξης», δήλωσε ο Mark Yusko, CEO & CIO της Morgan Creek Capital Management.
«Αυτές οι μετοχές οδηγούν τα κέρδη τα τελευταία χρόνια.
Ο φόβος για μεγαλύτερο συντελεστή φόρου επί των κερδών θα μπορούσε να προκαλέσει sell off, οπότε ορισμένοι επενδυτές θα προσπαθήσουν να τρέξουν… για να αποφύγουν την bear market» συμπλήρωσε.


Φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις για τον εμβολιασμό και την ανάρρωση των εργαζομένων από τον Covid-19


Στο μεταξύ, εκπτώσεις φόρου σε εργοδότες που θα δώσουν άδεια μετ' αποδοχών σε εργαζόμενους για να εμβολιαστούν είτε να αναρρωσουν από τον Covid-19 αναμένεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden καθώς ο Λευκός Οίκος παροτρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς η σχέτική προσέλευση στα κέντρα έχει μειωθεί τις τελευταίας ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τέταρτη 21 Απριλίου 2021.
Οι εκπτώσεις φόρου για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα αντισταθμίσουν πλήρως το κόστος της αποζημίωσης των υπαλλήλων που θα εμβολιαστούν, καθώς και για την ανάρρωσή τους από τυχόν πιθανές παρενέργειες του εμβολιασμού.
Ο Biden θα καλέσει επίσης τους εργοδότες να χρησιμοποιήσουν τους πόρους τους για να ενθαρρύνουν τους εμβολιασμούς κοινοποιώντας ακριβείς πληροφορίες και παρέχοντας πιθανά κίνητρα, όπως δώρα και εκπτώσεις σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου.

Τα μέτρα

«Κανείς δεν πρέπει να χάσει ούτε ένα δολάριο από τον μισθό του επειδή εμβολιάστηκε», δήλωσε αξιωματούχος,
Οι εκπτώσεις φόρου, μέρος των μέτρων τόνωσης 1,9 τρισ. δολαρίων που υπέγραψε ο Biden τον περασμένο μήνα, ισχύει για σχεδόν τους μισούς από όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου.
Για επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με λιγότερους από 500 υπαλλήλους, η πίστωση φόρου θα καλύπτει άδεια μετ ' αποδοχών έως και 511 δολ. την ημέρα για έως και 10 εργάσιμες ημέρες ή 80 ώρες εργασίας, από 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 – για τις υπόλοιπες κατηγορίες οι επεξεργασία των μέτρων γινόταν μέχρι τελευταία στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης