Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel και Macron «μαλώνουν» την Ελλάδα για τους εμβολιασμένους τουρίστες με Sputnik και Sinovac

Merkel και Macron «μαλώνουν» την Ελλάδα για τους εμβολιασμένους τουρίστες με Sputnik και Sinovac
Πιθανή η γενική απαγόρευση ταξιδίων από χώρες όπου η παράλλαξη Δέλτα είναι ανεξέλεγκτη
Σχετικά Άρθρα
Κατά της Ελλάδας και άλλων κυβερνήσεων καταφέρθηκαν η Angela Merkel και ο Emmanuel Macron κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, καθώς προωθούν την ελεύθερη αποδοχή τουριστών που εμβολιάστηκαν με τα λιγότερο αποτελεσματικά κινεζικά και ρωσικά εμβόλια, σηματοδοτώντας την πιθανότητα πρόσθετων περιορισμών στα ταξίδια πριν από την κορυφαία τουριστική περίοδο.
Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι κράτη μέλη όπως η Ελλάδα καλωσορίζουν ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό Sputnik εναντίον του Covid-19, παρόλο που δεν έχει εγκριθεί από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική υπηρεσία και δεν είναι σαφές εάν λειτουργεί ενάντια στην πιο επικίνδυνη παράλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού.
Αυτοί οι επισκέπτες μπορούν στη συνέχεια να μετακινούνται ελεύθερα εντός της Ευρωζώνης, δήλωσε η Merkel στους ηγέτες, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg.

Συναγερμός για την παράλλαξη Δέλτα

Τα σχόλια της Merkel δείχνουν τα σημάδια αυξανόμενου συναγερμού στο Βερολίνο και σε άλλες πρωτεύουσες της ΕΕ για την εξάπλωση πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα άλλο κύμα νοσηλείας και θανάτων, ακόμη και όταν ορισμένα έθνη της ΕΕ βιάζονται να ξανανοίξουν τον τουρισμό και να ενισχύσουν τις οικονομίες τους.
Ερωτηθείς για τις παρατηρήσεις της Merkel, ένας Έλληνας αξιωματούχος είπε στο Bloomberg ότι η πλειονότητα των ηγετών υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, αναγνωρίζοντας ότι η παράλλαξη Δέλτα έχει ήδη εξαπλωθεί στην ΕΕ και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα ταξίδια.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron υποστήριξε επίσης τη γερμανίδα καγκελάριο, με τους δύο να συζητούν μια πιθανή γενική απαγόρευση ταξιδίων από χώρες όπου η παράλλαξη Δέλτα είναι ανεξέλεγκτη, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στη Βρετανία, η εξάπλωση της παράλλαξη Δέλτα οδήγησε στην επέκταση των κανόνων κοινωνικής απόστασης στα μέσα Ιουλίου.
Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν παραιτηθεί από τις απαιτήσεις καραντίνας για τους επισκέπτες που έχουν απόδειξη εμβολιασμού με τα ρωσικά Sputnik και τα Sinovac της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης