Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett (Berkshire Hathaway): Ρευστότητα – μαμούθ 149,2 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο – Άλμα 18% στα λειτουργικά κέρδη γ΄ τριμήνου λόγω ανάκαμψης

Buffett (Berkshire Hathaway): Ρευστότητα – μαμούθ 149,2 δισ.  δολ. το Σεπτέμβριο – Άλμα 18% στα λειτουργικά κέρδη γ΄ τριμήνου λόγω ανάκαμψης
Η Berkshire ανακοίνωσε επίσης ότι επαναγόρασε μετοχές της αξίας 7,6 δισ. δολ. – Γιατί ο Buffett επενδύει στη δική του εταιρεία 
Σχετικά Άρθρα
Βελτιωμένα λειτουργικά αποτελέσματα ανακοίνωσε η Berkshire Hathaway του Warren Buffett καθώς διεύρυνε την ανάκαμψη των οικονομικών στοιχείων της από τα πρώτα στάδια της πανδημίας, παρόλο που «ξεφορτώθηκε» μέρος του μετοχικού χαρτοφυλακίου της και αύξησε τα αποθεματικά του τo fund σε ύψος ρεκόρ, όπως επισημαίνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.
Η Berkshire ανακοίνωσε ότι επαναγόρασε μετοχές της αξίας 7,6 δισ. δολ.το τρίτο τρίμηνο, αντανακλώντας την ανάγκη της να ενεργοποιήσει την πλεονάζουσα ρευστότητά της καθώς οι τιμές των μετοχών κατακτούσαν τακτικά νέα υψηλά και οι εξαγορές ολόκληρων εταιρειών φαινόταν πολύ ακριβές.

Ρευστότητα

Οι επαναγορές μετοχών και άλλες χρηματιστηριακές δραστηριότητες υποδηλώνουν ότι ο Buffett «βλέπει» μεγαλύτερη αξία στη δική του εταιρεία από ό,τι σε άλλες, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Πράγματι, η Berkshire έκλεισε τον Σεπτέμβριο με 149,2 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητά (και ισοδύναμα_, και πούλησε σε αξία περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερες μετοχές από ό,τι αγόρασε το τρίμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη

Τα λειτουργικά κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν 18% , στα 6,47 δισ. δολάρια ή περίπου 4.331 δολ. ανά μετοχή κατηγορίας Α, από 5,48 δισ. δολάρια την προηγούμενη περίοδο.
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 66% στα 10,3 δισ. δολάρια ή 6.882 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α, από 30,1 δισ. δολάρια, αντανακλώντας τα χαμηλότερα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη στις κοινές μετοχές της Berkshire, συμπεριλαμβανομένων των Apple και Bank of America.

Οι μετοχές και η αδράνεια

Οι επαναγορές μετοχών αύξησαν τις συνολικές επαναγορές στα 20,2 δισ. δολάρια φέτος και κοντά στα 45 δισ. δολάρια από το τέλος του 2019.
Ο αριθμός των μετοχών της Berkshire μειώθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, ένδειξη για την επαναγορά επιπλέον μετοχών αξίας 1,7 δισ. δολάρια .
Η αδράνεια του Buffett για αγορές μετοχών και εξαγορές εταιρειών έχει απογοητεύσει ορισμένους επενδυτές και αναλυτές.

Οι στόχοι για εξαγορά και ο ιτιμές

Πηγάζει εν μέρει από το ράλι του χρηματιστηρίου και τον ρόλο των Spacs —εταιρειών εξαγοράς ειδικού σκοπού που αναλαμβάνουν την είσοσο στο χρηματιστήριο εταιρεών — στην αύξηση των τιμών των στόχων εξαγοράς.
«Είναι κατάρα», δήλωσε ο Buffett στην ετήσια συνέλευση της Berkshire την 1η Μαΐου, αναφερόμενος στα Spacs.
.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης