Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Η μειωμένη παραγωγή της Λιβύης ίσως ανεβάσει την παραγωγή από τον ΟΠΕΚ+ - Στις 4 Ιανουαρίου η απόφαση

Πετρέλαιο: Η μειωμένη παραγωγή της Λιβύης ίσως ανεβάσει την παραγωγή από τον ΟΠΕΚ+ - Στις 4 Ιανουαρίου η απόφαση
Η τελευταία διακοπή της παραγωγής έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου οι πολιτοφυλακές έκλεισαν το μεγαλύτερο κοίτασμα του ΟΠΕΚ, τη Sharara, προκαλώντας πτώση της παραγωγής κατά περίπου 350.000 βαρέλια την ημέρα

Με μια περαιτέρω μείωση που αναμένει η Λιβύη να υπάρξει στην παραγωγή πετρελαίου της κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα ακόμη την ερχόμενη εβδομάδα, δεν είναι απίθανο να υπάρξει μια αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες, ενώ οι εργαζόμενοι στις λιβυκές εξορυκτικές εγκαταστάσεις προσπαθούν να επισκευάσουν έναν κατεστραμμένο αγωγό.
Όπως ενημερώνει το πρακτορείο Bloomberg, η τελευταία διακοπή έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου οι πολιτοφυλακές έκλεισαν το μεγαλύτερο κοίτασμα του ΟΠΕΚ, τη Sharara, προκαλώντας πτώση της παραγωγής κατά περίπου 350.000 βαρέλια την ημέρα.
Μαζί, το κλείσιμο θα μειώσει την παραγωγή της Λιβύης σε περίπου 700.000 βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο σε περισσότερο από ένα χρόνο.
Οποιαδήποτε πτώση της παραγωγής από πλευράς Λιβύης, η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου της Αφρικής, θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις προσπάθειες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των εταίρων του να ενισχύσουν τις εξαγωγές.
Ο ΟΠΕΚ+ συνεδριάζει την Τρίτη και είναι πιθανό να προχωρήσει σε νέα μηνιαία αύξηση κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, καθώς αποκαθιστά τις προμήθειες που είχαν σταματήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης