Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αναπόφευκτη» η απομάκρυνση του Boris Johnson, δηλώνει στον Guardian εξέχον στέλεχος των Συντηρητικών

«Αναπόφευκτη» η απομάκρυνση του Boris Johnson, δηλώνει στον Guardian εξέχον στέλεχος των Συντηρητικών
Ο Johnson βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αυξανόμενη εξέγερση των Τόρις μετά τις αναφορές για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown, καθώς τα μέλη του κοινοβουλίου υποβάλλουν εμπιστευτικές επιστολές στην επιτροπή ζητώντας την απομάκρυνσή του από αρχηγό του κόμματος
Σχετικά Άρθρα

«Αναπόφευκτη» κρίνουν την απομάκρυνση του Boris Johnson μέλη του κυβερνώντος κόμματος των Τόρις, όπως αποκάλυψε στον Guardian εξέχον μέλος του Συντηρητικού κόμματος.
"Θα καταλήξει στην αποχώρησή του, γι' αυτό θέλω απλώς να έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι για αυτό", δήλωσε ο Charles Walker.
Ο Walker είναι πρώην αντιπρόεδρος της σημαίνουσας επιτροπής 1922 του κόμματος.
Ο Johnson βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αυξανόμενη εξέγερση των Τόρις μετά τις αναφορές για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown, καθώς τα μέλη του κοινοβουλίου υποβάλλουν εμπιστευτικές επιστολές στην επιτροπή ζητώντας την απομάκρυνσή του από αρχηγό του κόμματος.

Εάν το σύνολο φτάσει τις 54 - ή το 15% των βουλευτών του κόμματος - θα φέρει ψηφοφορία για πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού.

Οι Sunday Times ανέφεραν ότι ο Johnson προετοιμάζεται για μια ψηφοφορία ήδη από αυτή την εβδομάδα, με τους συμβούλους του να εκτιμούν ότι το σημερινό σύνολο κυμαίνεται μεταξύ 35 και 45, ενώ άλλοι προβλέπουν ότι ξεπερνά τα 50.
"Δεν νομίζω ότι κανείς έχει ειλικρινά ιδέα για το πόσες επιστολές υπάρχουν, και δεν με απασχολεί πραγματικά αυτό", δήλωσε ο υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Kwarteng στο BBC την Κυριακή.
"Επικεντρώνομαι στη συζήτηση για το κόστος διαβίωσης, στην κατάρτιση πολιτικών για την αντιμετώπισή του, στην κατάρτιση πολιτικών που ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο".
Ο Johnson δήλωσε στους συμμάχους του ότι είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην εξουσία, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Δύσκολα θα βγάλουν τον Johnson από την Ντάουνινγκ Στριτ

Η εφημερίδα επικαλείται έναν άγνωστο ανώτερο σύμβουλο που είπε: "Θα πρέπει να στείλουν μια μεραρχία Πάντσερ για να τον βγάλουν από εκεί".
Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Kwarteng αντέκρουσε και τον υπαινιγμό ότι ο καγκελάριος Rishi Sunak "παίρνει αποστάσεις" από τον Johnson.
"Συνεργαζόμαστε", δήλωσε ο Kwarteng για τον Sunak.
"Στηρίζουμε στο 100% τον πρωθυπουργό".
Ο υπουργός Επιχειρήσεων υπερασπίστηκε επίσης και τα αμφιλεγόμενα σχόλια του Johnson σχετικά με τον παιδεραστή, Jimmy Saville, κατά τη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης στο Κοινοβούλιο με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης keir Starmer χαρακτηρίζοντάς τα "απολύτως λογικά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης