Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετέφερε την οικογένειά του σε πυρηνικό καταφύγιο ο Putin; Η δήλωση Ρώσου καθηγητή για το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Μετέφερε την οικογένειά του σε πυρηνικό καταφύγιο ο Putin; Η δήλωση Ρώσου καθηγητή για το σοβαρό πρόβλημα υγείας
Το πολυτελές καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας βρίσκεται στα Αλτάια όρη και σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει και σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, είπε ο πολιτικός επιστήμονας, Βαλερί Σολοβέι, 61 ετών.

Ο Putin μετέφερε τα μέλη της οικογένειάς του σε μία υπόγεια πόλη στη Σιβηρία, σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να αντέξει πυρηνικό πόλεμο, υποστηρίζει Ρώσος καθηγητής ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από κάποια μυστική ασθένεια.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Putin τις τελευταίες ημέρες έχει μεταφέρει για ασφάλεια τα μέλη της οικογένειάς του σε “υπόγεια πόλη” στη Σιβηρία.
Το πολυτελές καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας βρίσκεται στα Αλτάια όρη και σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει και σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, είπε ο πολιτικός επιστήμονας, Βαλερί Σολοβέι, 61 ετών.

 

Πρώην καθηγητής στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) – όπου συμμετείχαν μελλοντικοί κορυφαίοι διπλωμάτες και κατάσκοποι, ο Σολοβέι είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ο Putin αντιμετωπίζει ιατρικά προβλήματα που αποκρύβει από τον ρωσικό λαό και έχει λάβει μέρος σε περίεργα τελετουργικά με σαμάνους μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
Κάποιοι στη Μόσχα θεωρούν τον Σολοβέι συνωμοσιολόγο ή φαρσέρ, αλλά την περασμένη εβδομάδα ανακρίθηκε για επτά ώρες από τις ρωσικές Αρχές λόγω των ισχυρισμών που έκανε για την ιατρική και ψυχική κατάσταση του Putin στον ιστότοπο που έχει στο Telegram.
Επιπλέον, έγινε έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές.
Ο Σολοβέι αφέθηκε ελεύθερος αλλά η υπόθεσή του δεν έχει κλείσει.
“Το Σαββατοκύριακο, η οικογένεια του προέδρου Putin μεταφέρθηκε σε ειδικό καταφύγιο προορισμένο για πυρηνικό πόλεμο” είπε ο καθηγητής σε ένα βίντεο.
“Αυτό το καταφύγιο βρίσκεται στην ορώδη περιοχή της Δημοκρατίας των Αλτάι.
Βασικά, δεν είναι απλώς ένα καταφύγιο, αλλά μία ολόκληρη υπόγεια πόλη, εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της επιστήμης και της τεχνολογίας” πρόσθεσε ο καθηγητής ενώ προειδοποίησε: “Ελπίζω αυτό να σημαίνει κάτι για εσάς!
Ότι δηλαδή ο πρόεδρος στέλνει την οικογένειά του σ’ αυτό το καταφύγιο!”.

Ο Σολοβέι, που υποστηρίζει ότι έχει πηγές μέσα στο Κρεμλίνο, εικάζεται ότι αναφέρεται σε μεγάλη ορεινή ντάτσα που κατασκευάστηκε από τον ενεργειακό κολοσσό Gazprom πριν από μία δεκαετία περίπου, στην περιφέρεια Ονγκουνταΐσκι στη Δημοκρατία των Αλτάι, περιοχή στη Σιβηρία, που συνορεύει με τη Μογγολία, την Κίνα και το Καζακστάν. Οι παρατηρητές έχουν καταγράψει πολλά σημεία εξαερισμού στα εδάφη περιμετρικά του καταφυγίου στο βουνό  και μία γραμμή υψηλής τάσης συνδεδεμένη με έναν υπερσύγχρονο υποσταθμό 110 kv, επαρκή να τροφοδοτήσει μια μικρή πόλη.
Στη διάρκεια της κατασκευής, στο σημείο εντοπίστηκαν τεράστια γερμανικά εκσκαφικά μηχανήματα για τη διάνοιξη τούνελ.

Ο Σολοβέι δεν ανέφερε ονομαστικά τα μέλη της οικογένειας του Putin που φέρεται να μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο, αλλά παλαιότερα είχε υποστηρίξει ότι η πρώην Ολυμπιονίκης της ρυθμικής Αλίνα Καμπάεβα είναι η κρυφή σύζυγος του Ρώσου προέδρου.
“Αυτή είναι η πραγματική του οικογένεια και η Αλίνα μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του” είχε υποστηρίξει ο καθηγητής πέρυσι.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης