Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ρώσος ολιγάρχης Mordashov φυγάδευσε τη συμμετοχή του αξιας 1,4 δισ. δολ. στον όμιλο TUI

Ο Ρώσος ολιγάρχης Mordashov φυγάδευσε τη συμμετοχή του αξιας 1,4 δισ. δολ. στον όμιλο TUI
Ανώτατο όριο 5.000 δολ στις μεταφορές κεφαλαίων στ εξωτερικό επέβαλε η κεντρική τράπεζα 
Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος ολιγάρχης Alexey Mordashov προσπάθησε να «φυγαδεύεσει» τη συμμετοχή του 1,4 αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στον όμιλο TUI, μέρος μιας σειράς συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα αφότου επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.'
Την ίδια ώρα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έθεσε ανώτατο όριο ποσού χρημάτων που μπορούν να μεταβιβάσουν Ρώσοι σε οικογένειες και συγγενείς στο εξωτερικό σε 5.000 δολάρια το μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την ρωσική εφημερίδα Kommersant.  

Μεταβίβαση σε κυπριακή εταιρεία

Η Unifirm Ltd., ιδιοκτησίας Mordashov, με έδρα την Κύπρο, μεταβίβασε το 4% της TUI στο ρωσικό επενδυτικό του όχημα Severgroup LLC, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγαλύτερου ομίλου ταξιδίων στην Ευρώπη.
Συμμετοχές στη Unifirm, η οποία διατηρεί το 30% της TUI, πωλήθηκαν σε μια εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, την Ondero Ltd., σύμφωνα με τα αρχεία της TUI η οποία συνδέεται με το Ρώσο ολιγάρχη.

Συναλλαγές

Ο Mordashov είναι μεταξύ πολλών πλούσιων Ρώσων που αναγκάστηκαν να μεταβιβάσουν περιουσιακά στοιχεία ή να τα εκχωρήσουν, καθώς οι πραγματικές ή απειλούμενες κυρώσεις επιβαρύνουν τους επιχειρηματίες που θεωρείται ότι είναι κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι συναλλαγές που αφορούσαν το μερίδιο της TUI πραγματοποιήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ο Μορντάσοφ συμπεριλήφθηκε σε λίστα Ρώσων που στοχοποιήθηκαν από κυρώσεις της ΕΕ.
Αυτά τα μέτρα απαγορεύουν τη συμμετοχή με δικαιώματα ψήφου σε ΔΣ επιχείρησης ή η λήψη μερισμάτων.

Απόχώρηση απο το Επιπτικό συμβούλιο 

Ο μεγιστάνας του χάλυβα αποχώρησε από το εποπτικό συμβούλιο της TUI, το οποίο έσωσε το 2020, στις 2 Μαρτίου.
Ο Vladimir Luckin, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας χάλυβα Mordashov's Severstal, αποχώρησε επίσης από το διοικητικό συμβούλιο της TUI.
. Αυτή η εβδομάδα έδειξε ότι ο Mordashov είχε μεταφέρει τον έλεγχο ενός μεριδίου περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία εξόρυξης Nordgold στη σύζυγό του.
 
Οι συμμετοχές

Η TUI ανέφερε σε μια ανακοίνωση του Οκτωβρίου ότι η Unifirm ανήκε κατά 65% στην KN-Holding LLC, την εταιρεία χαρτοφυλακίου των γιων του Mordasho , Kirill και Nikita. Το υπόλοιπο της Unifirm κατείχε η Severgroup και η Mordashov's Rayglow Ltd.
Η KN Holding και η Rayglow πούλησαν τα μερίδιά τους στη Unifirm, σύμφωνα με τη δήλωση.
H μετοχή της TUI
TUI AG Share Price (TUI) ORD REG SHS NPV (DI) | TUI
Κατασχέσεις 

Περιουσιακά στοιχεία αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκαν σε Ρώσους ολιγάρχες έχουν κατασχεθεί στην Ιταλία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai.
Ειδικότερα, οι τελευταίες κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.
Στον ολιγάρχη  Mordashov κατασχέθηκε η θαλαμηγός Lady M Yacht, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Ιμπέρια, αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα, κατασχέθηκε και η θαλαμηγός Lena Yacht, αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Σανρέμο και ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη  Yenanty Timoshenko.
db3e69cc7a99289802cac959a28cbc46.jpg

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης