Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οι Ρώσοι έκλεψαν ραδιενεργές, θανατηφόρες ουσίες από εργαστήρια στο Τσερνόμπιλ» υποστηρίζουν Ουκρανοί

«Οι Ρώσοι έκλεψαν ραδιενεργές, θανατηφόρες ουσίες από εργαστήρια στο Τσερνόμπιλ» υποστηρίζουν Ουκρανοί
Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η Κρατική Υπηρεσία της Ουκρανίας για τη Διαχείριση της Ζώνης Αποκλεισμού ανέφερε ότι Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν σε μια αποθήκη και πήραν 133 ραδιενεργές ουσίες

Συναγερμό σήμανε η Ουκρανία καθώς ισχυρίζεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα έκλεψαν ραδιενεργές ουσίες από ερευνητικά εργαστήρια στο Τσερνόμπιλ που θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες.
Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η Κρατική Υπηρεσία της Ουκρανίας για τη Διαχείριση της Ζώνης Αποκλεισμού ανέφερε ότι Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν σε μια αποθήκη και πήραν 133 ραδιενεργές ουσίες.
Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας για μερικές εβδομάδες από τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά ο χώρος παραδόθηκε πρόσφατα στην Ουκρανία.
Το πρακτορείο δήλωσε επίσης:
«Ακόμα και ένα μικρό μέρος αυτής της δραστηριότητας είναι θανατηφόρα επικίνδυνο όταν υπάρχει αντιεπαγγελματική και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά με αυτό».
Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί που γύρισαν στο Τσερνόμπιλ δήλωσαν ότι δύο γραφεία και ένα εργαστήριο εντός του πυρηνικού σταθμού «λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν» από τις ρωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης