Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιθετική προσφορά από τον Elon Musk στα 54,2 δολ. ανά μετοχή για να εξαγοράσει το Twitter

Επιθετική προσφορά από τον Elon Musk στα 54,2 δολ. ανά μετοχή για να εξαγοράσει το Twitter
Οι μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης μετά από αυτή την εξέλιξη εκτινάχθηκαν κατά 18%
Σχετικά Άρθρα

Σε επιθετική εξαγορά του Twitter στοχεύει ο Elon Musk να καταθέτει πρόταση - μαμούθ για την εξαγορά του 100% του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έναντι 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.
Μάλιστα, ο μεγιστάνας της Tesla προειδοποιεί ότι εάν δεν γίνει δεκτή η πρόσφορά του, θα επανεξετάσει τη στάση του ως μέτοχος, οδηγώντας στην ουσία το Twitter σε κατάρρευση.
Το Twitter θα εξετάσει την πρόταση του Elon Musk, με σύμβουλο την Goldman Sachs.

Σύμφωνα με το CNBC ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έχει ήδη καταθέσει την προσφορά, ύψους 41,39 δισ. δολαρίων, για το σύνολο της εταιρείας στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.
Το τίμημα των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή είναι κατά 38% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα πριν ανακοινωθεί η είσοδός του στο μετοχικό κεφάλαιο.
Οι μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης μετά από αυτή την εξέλιξη εκτινάχθηκαν κατά 18%.
Στις 14.25 ώρα Ελλάδος ο Musk σε ένα λιτό Tweet έγραψε: «Έκανα μια προσφορά» επισυνάπτοντας το σχετικό έγγραφο: 

Screenshot_3_ν.png
μμ.png
Screenshot_3_4.png

Η επιστολή Musk 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έκανε τη σχετική γνωστοποίηση χθες 13 Απριλίου με ανακοίνωση στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Elon Musk προτείνει να εξαγοράσει όλες τις μετοχές που δεν είναι στην κατοχή του έναντι 54,2 δολαρίων ανά μετοχή, με ένα premium 54% με βάση το κλείσιμο στις 28 Ιανουαρίου, αποτιμώντας την εταιρία στα 43 δισ. δολάρια. 
Στην επιστολή του ο Elon Musk σημειώνει ότι «η πρότασή μου είναι η καλύτερη και τελική», ενώ τονίζει ότι το Twitter θα πρέπει να βγει εκτός χρηματιστηρίου για να προχωρήσουν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν.
«Δεν έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση, ούτε πιστεώ ότι μπορώ να προχωρήσω στις απαραίτητες αλλαγές όσο είναι εισηγμένη εταιρία», υπογραμμίζει. 
musk1.JPG

Το σχέδιο του μεγιστάνα 

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε κατακρίνει τον υπερβολικό παρεμβατισμό στην πλατφόρμα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία λόγου.
Ειδικοί προειδοποιούν ότι το όραμα πλήρους κατάργησης οποιουδήποτε περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, προφανώς είναι αντίθετο με την ισχύουσα πολιτική της πλατφόρμας, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού μπορεί να καταλήξει μια τέτοια σύγκρουση.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης