Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ – Πώς δημιουργήθηκε μέσω της πανδημίας ένας πλανητικός μηχανισμός ελέγχου των συνειδήσεων και το παράδειγμα της 11/9

Σοκ – Πώς δημιουργήθηκε μέσω της πανδημίας ένας πλανητικός μηχανισμός ελέγχου των συνειδήσεων και το παράδειγμα της 11/9
Οι καταγγελίες των «θεωριών συνωμοσίας», η παραπληροφόρηση και οι επιχειρήσεις χειραγώγησης της CIA
Σχετικά Άρθρα

Ο όρος «θεωρία συνωμοσίας» χρησιμοποιείται συνεχώς και έγινε της μόδας το τελευταίο διάστημα...
Ως επί το πλείστον, χρησιμοποιείται συνήθως για τη δυσφήμιση όσων παρουσιάζουν έγκυρα στοιχεία ή τουλάχιστον στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη.
Το αποτέλεσμα είναι πολλές μη ελεγχόμενες πληροφορίες να έχουν ενταχθεί στο σωρό των «ψευδών πληροφοριών» ή των fake news.
Να το ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν πολλές «ψευδείς ειδήσεις, αλλά οι νόμιμες συζητήσεις, οι ερωτήσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία συμπερασύρονται από ένα βόρβορο κακοήθους αντιμετώπισής τους.

Τα δύο παραδείγματα

Το βλέπουμε με τον Covid και το έχουμε δει με την 11η Σεπτεμβρίου.
Δύο από τα πολλά παραδείγματα που θα θίξουμε λίγο αργότερα . Πρώτον, πρέπει να κατανοήσουμε τους υποκείμενους μηχανισμούς του γιατί η ανθρωπότητα βρίσκεται στο στάδιο στο οποίο βρίσκεται όσον αφορά την κατανόηση του τι συμβαίνει στον πλανήτη μας και γιατί οι αληθείς πληροφορίες ταξινομούνται συλλήβδην ως «θεωρίες συνωμοσίας».

Ψυχολογικός πόλεμος

Αν και έχει χρησιμοποιηθεί για αρκετό καιρό, ορισμένοι πιστεύουν ότι το τμήμα Ψυχολογικού Πολέμου της CIA επινόησε στην πραγματικότητα τη φράση «θεωρία συνωμοσίας».
Σίγουρα δεν ήταν οι πρώτοι που το έκαναν, αλλά η φράση κατέστη αρκετά δημοφιλής όταν τη χρησιμοποίησαν για να επισημάνουν και να γελοιοποιήσουν τους διαφωνούντες της επίσημα καθιερωμένης κοινής γνώμης σχετικά με το ποιος ενορχήστρωσε τη δολοφονία του John F. Kennedy.
Ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του 1967 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή η τάση της γνώμης προκαλεί ανησυχία για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του οργανισμού μας» και κατά συνέπεια πρέπει να δυσφημισθεί....

Η τεχνική της προπαγάνδας

ΤΟ ζήτημα της χειραγώγησης της κοινής γνώμης επομένως επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση της προπαγάνδας.
Ένα υπέροχο απόσπασμα από τον εισηγητή του όρου Edward Bernay έρχεται στο μυαλό εδώ, το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν σε πολλά από τα άρθρα μου,
«Η συνειδητή και ευφυής χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη δημοκρατική κοινωνία.
Αυτοί που ελέγχουν αυτόν τον αόρατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη κυβέρνηση που είναι η πραγματική κυρίαρχη δύναμη της χώρας μας.
Μας κυβερνούν, το μυαλό μας διαμορφώνεται, τα γούστα μας διαμορφώνονται, οι ιδέες μας προτείνονται, σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους που δεν έχουμε ακούσει ποτέ».

CIA, MME και πανεπιστήμια

Για παράδειγμα, ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του 1991 από τα αρχεία της CIA με τη μορφή επιστολής από μια ομάδα εργασίας της CIA που απευθύνεται στον Διευθυντή της CIA εκείνη την εποχή περιγράφει λεπτομερώς τη στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ της CIA, των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης και του ακαδημαϊκού κόσμου.
Το έγγραφο αναφέρει ότι η ομάδα εργασίας της CIA «έχει πλέον σχέσεις με δημοσιογράφους από κάθε μεγάλη ενημερωτική υπηρεσία, εφημερίδα, εβδομαδιαία ειδησεογραφία και τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα» και ότι «αυτό μας βοήθησε να μετατρέψουμε ορισμένες περιπτώσεις «αστοχίας πληροφοριών» σε «ιστορίες επιτυχίας» και έχει συμβάλει στο να ενισχυθεί ακρίβεια αμέτρητων άλλων» γεγονότων που ήταν ψευδή.

Η περίπτωση των Wikileaks

Επιπλέον, εξηγεί πώς η υπηρεσία «έπεισε τους δημοσιογράφους να αναβάλουν τη δημοσίευση, να τροποποιήσουν, να κρατήσουν στο συρτάι ή ακόμα και να,.. διαγράψουν ρεπορτάζ που θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει αρνητικά τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας ή να θέσουν σε κίνδυνο πηγές και μεθόδους» των υπηρεσιών ασφαλείας.
Θυμάστε τον Julian Assange; Ο δημοσιογράφος και ιδρυτής του Wikileaks που έχει υποβληθεί σε βασανιστήρια ενώ αναμένει πιθανή έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες , τη χώρα που ήθελε να τον δολοφονήσει.
Αποκάλυψε διάφορα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων.

Βασανιστήρια

Ένα άλλο υπέροχο απόσπασμα έρχεται στο μυαλό εδώ από τον Nils Melzer, πρώην Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια.
«Σε ποιο πάτο βρισκόμαστε αν το να λέμε την αλήθεια γίνεται έγκλημα;
Πόσο πολύ έχουμε σαπίσει εάν διώκουμε ανθρώπους που αποκαλύπτουν εγκλήματα πολέμου για το έργο της αποκάλυψης;
Πόσο βαθιά διαφθαρμένοι είμαστε όταν δεν διώκουμε πλέον τους δικούς μας εγκληματίες πολέμου;
Γιατί ταυτιζόμαστε περισσότερο με αυτούς, παρά με τους ανθρώπους τους που στην πραγματικότητα αποκαλύπτουν αυτά τα εγκλήματα.
Τι λέει αυτό για εμάς και για τις κυβερνήσεις μας;
Στη δημοκρατία, η εξουσία δεν ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά στον λαό.
Όμως ο λαός πρέπει να το διεκδικήσει.
Η μυστικότητα αποδυναμώνει τους πολίτες γιατί τους εμποδίζει να ασκούν δημοκρατικό έλεγχο, γι' αυτό ακριβώς οι κυβερνήσεις θέλουν μυστικότητα».

Μυστικότητα και διαφθορά

Σήμερα, φυλάσσονται μυστικά για την προστασία των ανήθικων και ανήθικων ενεργειών και της διαφθοράς περισσότερο από τους σκοπούς της «εθνικής ασφάλειας», ωστόσο η «εθνική ασφάλεια» φαίνεται πάντα να είναι η δικαιολογία για μέτρα που διαφορετικά φαίνονται εντελώς ανήθικα.
Και πάλι, το έχουμε δει τόσο με τον Covid όσο και με την 11η Σεπτεμβρίου.
Θυμάμαι ένα απόσπασμα από ένα λόγο του JFK τον Απρίλιο του 1961,
«Και υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να εκμεταλλευτεί την ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια όσοι επιθυμούν να επεκτείνουν το νόημά της στα ίδια τα όρια της επίσημης λογοκρισίας και απόκρυψης.
Αυτό δεν σκοπεύω να το επιτρέψω στο βαθμό που είναι στον έλεγχό μου. Και κανένας αξιωματούχος της κυβέρνησής μου, είτε είναι υψηλόβαθμος είτε χαμηλοβαθμος, πολιτικός ή στρατιωτικός, δεν θα πρέπει να ερμηνεύσει τα λόγια μου ως δικαιολογία για να λογοκρίνουμε τις ειδήσεις, να καταπνίξουμε τη διαφωνία, να καλύψουμε τα λάθη μας ή να αποκρύψουμε από τον Τύπο και να μην δημοσιοποιούνται τα γεγονότα που αξίζει να τα γνωρίζουν οι πολίτες».

Οι αποκαλύψεις

Όχι μόνο έχουμε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που δείχνουν την ισχυρή σύνδεση μεταξύ των παλαιών μέσων ενημέρωσης και της κυβέρνησης, αλλά πολλοί δημοσιογράφοι των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης έχουν αποκαλύψει αυτή τη σχέση με τα χρόνια.
Για παράδειγμα, η Sharyl Attkisson , μια γνωστή ρεπόρτερ και δημοσιογράφος των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, εξέθεσε κινήσεις πολιτικών, εταιρικών και άλλων ειδικών συμφερόντων.
Αποκάλυψε ότι πληρώνονται (τα κύρια μέσα ενημέρωσης) συνήθως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς και από ξένες κυβερνήσεις για να αναφέρουν επιλεκτικά και να διαστρεβλώνουν πληροφορίες για ορισμένα γεγονότα.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Glenn Greenwald, η πρώην δημοσιογράφος του CNN Amber Lyon ισχυρίστηκε ότι το CNN International δεν μετέδωσε ποτέ το ντοκιμαντέρ της, iRevolution, για την εξέγερση του Μπαχρέιν, επειδή το καθεστώς του Μπαχρέιν είναι πελάτης που πληρώνει στο δίκτυο .
Το άρθρο ισχυρίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση του Μπαχρέιν, καθώς και άλλες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, πληρώνουν το CNN για ειδικό περιεχόμενο που ρίχνει θετικά τις χώρες τους .
Τον Μάρτιο του 2013, μια αναφορά από το κρατικό Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι ο «σλοβακικός δημόσιος ειδησεογραφικός ιστότοπος» ανέφερε ότι η Λυών ισχυριζόταν ότι έλαβε εντολές από το CNN να αναφέρει επιλεκτικά και ψευδώς προκειμένου να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ της άμεσης αμερικανικής επίθεσης εναντίον εναντίον του Ιράν και της Συρίας, και ότι αυτή ήταν κοινή πρακτική στο CNN.
Ο δρ Udo Ulfkotte, ένας εξέχων Γερμανός δημοσιογράφος και συντάκτης για περισσότερες από δύο δεκαετίες κατείγγειλε τη δημόσια τηλεόραση, δηλώνοντας ότι αναγκάστηκε να δημοσιεύσει τις «ειδήσεις» των υπηρεσιών πληροφοριών με το όνομά του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μη συμμόρφωση με αυτές τις εντολές θα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του.

To συμβούλιο για την παραπληροφόρηση

Συμβαίνει και σήμερα.
Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas δήλωσε πρόσφατα ότι το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δημιουργεί ένα «Συμβούλιο Διαχείρισης της Παραπληροφόρησης» για την... καταπολέμηση της.
Σίγουρα, πολλοί όπως εκείνοι που εργάζονται στον κόσμο των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης, για παράδειγμα, γνώριζαν αυτούς τους οργανισμούς ελέγχου της σκέψης και της συνείδησης - ελλείψει καλύτερου όρου πολύ πριν η πανδημία αναδείξει το φαινίομενο.

Τα social media και οι αλλαγές που έφεραν

Με την εμφάνιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η λογοκρισία έχει γίνει εμφανής.
Ποιος όμως αποφασίζει τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο;
Υπάρχει πραγματικά ανάγκη για έναν αυταρχικό Οργουελικό «Ελεγκτή Γεγονότων» που θα… περιπολεί στο Διαδίκτυο αφαιρώντας «επικίνδυνο» περιεχόμενο;
Γιατί η επιστήμη και τα δεδομένα αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των lockdown και άλλων υγειονομικών και οικονομικών καταστροφών που δημιούργησαν θεωρούνται «επικίνδυνες» και «παραπλανητικές» πληροφορίες;
Αυτές είναι οι ετικέτες που χρησιμοποιούν το Facebook, το Youtube και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού για να λογοκρίνουν κορυφαίους επιστήμονες και επιδημιολόγους που αμφισβήτησαν την υποχρεωτική δημόσια πολιτική «υγείας» του Covid.
Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα.
Με αυτή την ετικέτα που χαρακτήρισε το Facebook στην ανάλυση του καθηγητή Carl Heneghan και του σναδέλφου του Tom Jefferson από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης νωρίτερα κατά την πανδημία σχετικά με μια μελέτη μάσκας.
Το Facebook έχει ήδη αφαιρέσει τουλάχιστον 16 εκατομμύρια αναρτήσεις περιεχομένου από την πλατφόρμα του και έχει προσθέσει προειδοποιήσεις σε περίπου 167 εκατομμύρια άλλα.

Εξτρεμισμός και «θεωρίες συνωμοσίας»

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID, οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα όχι μόνο των μασκών , αλλά και των εμβολίων και των υγειονομικών περιορισμών εντάχθηκαν στην ετικέτα «θεωρία συνωμοσίας» που υιοθετείται από επικίνδυνους και εξτρεμιστικούς τύπους ανθρώπων.
Αρκετοί ερευνητές από διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έχουν δημοσιεύσει μια εργασία με τίτλο, «Οι ακούσιες συνέπειες της πολιτικής εμβολίων COVID-19: Γιατί τα υποχρεωτικά μέτρα, τα πιστοποιητικά και τα lockdowns μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό».
Δίνει μια εκτενή ανάλυση αυτού για το οποίο μιλάω.

Επηρεασμός και έλεγχος

Αυτές οι τακτικές συκοφαντίας χρησιμοποιούνται σαφώς από τις κυβερνήσεις για να επηρεάσουν και να ελέγξουν την ανθρώπινη αντίληψη.
Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι επισημαίνουν τις «διαφωνίες» ως θεωρητικοί συνωμοσίας.

Η 11η Σεπτεμβρίου και το ταμπού…

Δεν είναι μόνο ο COVID, είδαμε ακριβώς το ίδιο πράγμα με την 11η Σεπτεμβρίου.
Παρά τα ισχυρά στοιχεία και τους εμπειρογνώμονες που είχαν σοβαρές ανησυχίες για μια ελεγχόμενη κατεδάφιση, καθώς και για το τι συνέβη στο κτίριο επτά, έγινε ταμπού να αμφισβητηθεί τι συνέβη.
Ακόμη χειρότερα, το γεγονός χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει τη διείσδυση στο Ιράκ όπου αμέτρητοι αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν για απώτερα κίνητρα, όπως η ίδρυση μιας κυβέρνησης που θα λυγίσει στη βούληση της Δύσης, τον έλεγχο των πόρων και άλλα.

Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί…

Σήμερα, πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς από μόνοι τους δεν πιστεύουν την επίσημη εξήγηση του τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα.
Από την 11η Σεπτεμβρίου, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει την τρομοκρατία υπό «ψευδή σημαία», η οποία είναι η ιδέα ότι οι «κατεστημένες δυνάμεις» δημιούργησαν αυτά τα γεγονότα, χρηματοδοτούν την τρομοκρατία, τα οργανώνουν και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτά τα γεγονότα για να δικαιολογήσουν την εισβολή σε άλληχώρα για απώτερο σκοπό.

Από Fake.. mainstream

Θα μπορούσε να έχει συμβεί το ίδιο με τον Covid;
Η συζήτηση για τη «θεωρία ότι ο ιός δημιουργήθηκε στο εργαστήριο» είναι ένα καλό παράδειγμα.
Νωρίτερα στην πανδημία θεωρούνταν ψευδείς ειδήσεις, αλλά περίπου ένα χρόνο μετά η συζήτηση έγινε ξαφνικά νόμιμη στα mainstream ΜΜΕ.
Η διαφορά τώρα είναι όταν συμβαίνουν αυτά τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα, δεν είναι πλέον ταμπού για μια μεγάλη μερίδα των πολιτών να αμφισβητεί τι πραγματικά συνέβη και τι μας λένε από τα κυβερνητικά και κρατικά ελεγχόμενα ΜΜΕ.
Αυτό είναι ένα καλό πράγμα...

Οι αλλαγές στη συνείδηση

Ο αριθμός των ανθρώπων που το κάνουν αυτό αυξάνεται, αυτό δεν είναι δύσκολο να το δεις.
Όσο κι αν δημιουργεί πόλωση μεταξύ ανθρώπων που δεν μπορούν ποτέ να συμφωνήσουν για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, αυτό είναι κάτι που δεν έχει δει ποτέ ο κόσμος έως σήμερα.
Αυτό είναι ξεκάθαρα αντιπροσωπευτικό της αλλαγής της συλλογικής ανθρώπινης αντίληψης.
Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι στα βαθύτερα επίπεδα της παρατηρήσιμης πραγματικότητας, στην κβαντική κλίμακα, η ανθρώπινη συνείδηση από μόνη της μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που συμπεριφέρεται η φυσική υλική πραγματικότητα.
Ίσως αυτή η αλλαγή στην ανθρώπινη συνείδηση έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τύπο του κόσμου που δημιουργούμε.
Ίσως βρισκόμαστε στη διαδικασία μιας μεγάλης αλλαγής αυτή τη στιγμή, αν και μπορεί να είναι δύσκολο να το παρατηρήσουμε.

Η δράση και η αντίδραση

Όσο κι η κατάσταση της καταπίεσης, της τυραννίας και της περιστολής της ιδιωτικής ζωής, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας φαίνεται να επιδεινώνεται, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να δουν πραγματικά ότι συμβαίνει αυτό αυξάνεται με άνευ προηγουμένου ρυθμό

Υπάρχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση.

Όσοι πίστευαν ότι η εισβολή στη Μέση Ανατολή μετά την 11η Σεπτεμβρίου, καθώς και τα lockdown, οι εντολές για μάσκες και εμβόλια έγιναν για «το καλό όλων», τώρα αρχίζουν να βλέπουν ότι αυτά τα μέτρα πιθανώς γίνονται για έναν άλλο λόγο.
Πιστεύω ότι είναι για, όπως είπε ο πληροφοριοδότης της NSA, William Binney , «τον απόλυτο έλεγχο του πληθυσμού».
Είναι μια σκέψη που εξακολουθεί να δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους.
Εξακολουθεί να είναι δύσκολο για κάποιους, και πάλι, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται πάντα στο όνομα του καλού, της ασφάλειας, της υγείας και της προόδου, ενώ στην πραγματικότητα γίνεται για το εντελώς αντίθετο.
Γνωρίζω ότι μπορεί να υπάρχουν επιχειρήματα που υποστηρίζουν την ιδέα ότι αυτά τα μέτρα είναι για το καλό όλων, αλλά τουλάχιστον αυτά τα επιχειρήματα δεν υπόκεινται σε μαζική λογοκρισία και γελοιοποίηση.
Το ερώτημα τότε γίνεται, τι, αν κάτι, μπορούμε να κάνουμε για αυτό;
Δεν έχω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Η βαθύτερη πραγματικότητα

Υπάρχουν βαθύτερες και, κατά τη γνώμη μου, πιο μεταφυσικές πτυχές της πραγματικότητάς μας που δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει, οι οποίες μπορεί να μας δώσουν μια καλύτερη ιδέα για το πώς πραγματικά συμβαίνει η αλλαγή.
Εν τέλει, πρέπει να μεταφερθούμε από έναν πλανήτη που κυριαρχείται από οικονομικό και υλικό κέρδος σε έναν πλανήτη που επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση των συμφερότων και των άλλων και στην αφθονία για όλους.
Είμαστε πλάσματα με απεριόριστες δυνατότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης