Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kelin (Ρωσία): Μόνο τότε θα κάνουμε χρήση πυρηνικών όπλων – Τι θα γίνει με τη Βρετανία

Kelin (Ρωσία): Μόνο τότε θα κάνουμε χρήση πυρηνικών όπλων – Τι θα γίνει με τη Βρετανία
Τι απαντά για τις πιθανότητες επίθεσης στη Βρετανία ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία Andrei Kelin δεν αναμένει από τη χώρα του να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, που οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τους ρωσικούς στρατιωτικούς κανόνες, αυτό θα συμβεί μόνο όταν απειλείται η ύπαρξη της Ρωσίας, είπε ο Kelin σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή 29/5 στο BBC.«Δεν έχει καμία σχέση με την τρέχουσα επιχείρηση», είπε ο Kelin.
Η Μόσχα αναφέρεται στην εισβολή της στην Ουκρανία ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Επίθεση στη Βρετανία;

Ερωτηθείς εάν ο πρόεδρος Vladimir Putin θα σκεφτόταν να επιτεθεί στη Βρετανία με πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επέκτασης του πολέμου, ο πρεσβευτής απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο.
Αυτό και άλλα σενάρια είχαν συζητηθεί δημόσια στη ρωσική κρατική τηλεόραση πριν από αρκετές εβδομάδες, γράφει η Daily Sabah.
Όταν έδειξε στοιχεία για ρωσικά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, ο Kelin αρνήθηκε επανειλημμένα την ευθύνη της Μόσχας γι' αυτά.
«Τίποτα δεν συμβαίνει, δεν υπάρχουν πτώματα στο δρόμο», είπε όταν ρωτήθηκε για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στο προάστιο Bucha του Κιέβου, όπου βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων στις αρχές Απριλίου.«Κατά την άποψή μας είναι μια κατασκευή. Χρησιμοποιείται απλώς για να διακόψει τις διαπραγματεύσεις», είπε ο Kelin.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ρώσος πρεσβευτής κατηγόρησε επίσης επανειλημμένα την Ουκρανία για δολοφονίες αμάχων στην ανατολική περιοχή του Donbass.

Βρετανική παραπληροφόρηση

Η Μόσχα έχει «αποδείξει ότι είναι έτοιμη να αξιοποιήσει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια για τον δικό της πολιτικό σκοπό και στη συνέχεια να παρουσιαστεί ως ο εύλογος παράγοντας και να κατηγορήσει τη Δύση για οποιαδήποτε αποτυχία», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει τακτικά μια ενημέρωση πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση.
Η Μόσχα κατηγόρησε το Λονδίνο ότι διεξάγει στοχευμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης