Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enria (SSM): Eλπίζω σύντομα οι ευρωπαϊκές τράπεζες να «ξεφορτωθούν» τα ρωσικά assets

Enria (SSM): Eλπίζω σύντομα οι ευρωπαϊκές τράπεζες να «ξεφορτωθούν» τα ρωσικά assets
«Όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες είπαν ότι θα πουλήσουν και όλες προσπαθούν να πουλήσουν», είπε σε εκδήλωση στην Ιταλία

Tην ελπίδα πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα «ξεφορτωθούν» σύντομα τα ρωσικά περιουσιακά στοχεία που έχουν στη διάθεσή τους εξέφρασε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EBA) Adrea Enria, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες είπαν ότι θα πουλήσουν και όλες προσπαθούν να πουλήσουν», είπε σε εκδήλωση στην Ιταλία.
«Κάποιοι πούλησαν ή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις -δεν είναι εύκολη διαδικασία, αλλά ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα».
Παράλληλα, ο κορυφαίος επόπτης της ΕΚΤ υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη ενοποιήσεων και συγχωνεύσεων στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, προσθέτοντας πως χάρη στην υποστήριξη των κυβερνήσεων έχουν διατηρηθεί ζωντανές οι τράπεζες που δεν έχουν βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.
Αποστολή της ΕΚΤ, είπε, δεν είναι να υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές τράπεζες από τον διεθνή ανταγωνισμό. Ακόμη, επέστησε την προσοχή στην απουσία ολοκληρωμένου και ενιαίου συστήματος για την εγγύηση των καταθέσεων, λέγοντας ότι μπορεί να υπονομεύσει τη συνοχή του ευρώ. Οι δισταγμοί της ΕΕ προς μια τραπεζική Ένωση, τόνισε, δυσκολεύουν τις ρυθμιστικές αρχές στην αποτελεσματική αντιμετώπιση τραπεζικών κρίσεων.
Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη ψηφιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης