Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τρίμηνο χρήσης – Kέρδη 19,44 δισεκ. δολ., ρεκόρ εσόδων στα 83 δισεκ. δολ.

Apple: Ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τρίμηνο χρήσης – Kέρδη 19,44 δισεκ. δολ., ρεκόρ εσόδων στα 83 δισεκ. δολ.
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Apple...

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα (28 Iουλίου 2022) τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022 που έληξε στις 25 Ιουνίου 2022.
Η Εταιρεία σημείωσε ρεκόρ εσόδων, στα 83 δισεκ. δολ., αυξημένα κατά 2% σε ετήσια βάση, με τα κέρδη ανά μετοχή να ανέρχονται σε 1,20 δολ. (συνολικά 19,44 δισεκ. δολ.)
Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός εμφάνισε κέρδη 1,2 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 1,16 δολ.
Την ίδια ώρα, τα έσοδα της Apple παρουσίασαν αύξηση κατά 2% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 83 δισ. δολάρια ξεπερνώντας επίσης την εκτίμηση για 82,81 δισ.
Περίπου το ήμισυ των εσόδων της προήλθαν από το iPhone, που έφερε στην Apple 40,67 δισ. δολάρια στο τρίμηνο αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 3%, ενώ ξεπέρασαν σημαντικά την εκτίμηση για 38,33 δισ.
Τα έσοδα από υπηρεσίες ήταν αυξημένα μεν κατά 12% στα 19,6 δισ. δολάρια, αλλά έχασαν ελαφρώς την εκτίμηση για 19,7 δισ.
Επιβράδυνση εμφάνισαν τα έσοδα από άλλα προϊόντα, που ήταν μειωμένα κατά 8% στα 8,08 και σημαντικά χαμηλότερα της εκτίμησης για 8,86 δισ.
Πλήγμα επίσης δέχθηκαν και τα έσοδα των Mac που υποχώρησαν κατά 10% σε ετήσια βάση, στα 7,38 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να κινηθούν στα 8,7%.
Αντίθετα, αυξήθηκαν τα έσοδα από το iPad κατά 2%, στα 7,22 δισ. δολάρια ξεπερνώντας την εκτίμηση για 6,94 δισ.
Τέλος, το περιθώριο κέρδους της Apple ανήλθε στο 43,26% έναντι πρόβλεψης για 42,61%.
Το διοικητικό συμβούλιο της Apple ανακοίνωσε μέρισμα 0,23 δολ. ανά μετοχή, που θα καταβληθεί στις 11 Αυγούστου 2022.
«Τα αποτελέσματα ρεκόρ αυτού του τριμήνου φανερώνουν τις συνεχείς προσπάθειες της Apple να καινοτομεί και να εμπλουτίσει τη ζωή των πελατών μας», δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple.
«Όπως πάντα, ηγούμαστε με τις αξίες μας και τις εκφράζουμε σε οτιδήποτε κατασκευάζουμε: από νέες δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών, έως εργαλεία που θα ενισχύσουν την προσβασιμότητα» προσέθεσε.
«Τα αποτελέσματα του τριμήνου καταδεικνύουν την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά την επιχείρησή μας παρά το απαιτητικό περιβάλλον λειτουργίας.
Σημειώσαμε ρεκόρ εσόδων και η εγκατεστημένη βάση ενεργών συσκευών μας έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών σε κάθε γεωγραφικό τμήμα και κατηγορία προϊόντων», δήλωσε ο Luca Maestri, CFO της Apple.
«Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, παραγάγαμε λειτουργικές ταμειακές ροές 23 δισεκ. δολ., επιστρέψαμε πάνω από 28 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους μας και συνεχίσαμε να επενδύουμε στα μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά μας σχέδια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης