Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο - Αύξηση 80% του πλαφόν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού και αερίου - «Έρχεται καταστροφή τον Χειμώνα»

Ηνωμένο Βασίλειο - Αύξηση 80% του πλαφόν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού και αερίου - «Έρχεται καταστροφή τον Χειμώνα»

Οι αναλυτές προειδοποιούν για επικείμενη καταστροφή τον Χειμώνα

Την αύξηση του πλαφόν στους λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας κατά 80% ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Βρετανίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο τυπικός λογαριασμός φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί στις 3.549 στερλίνες ετησίως από τον Οκτώβριο έναντι 1.971 λιρών σήμερα.
Η Ofgem είπε ότι η αύξηση κατά 80% στο λεγόμενο ανώτατο όριο τιμών, το οποίο ορίζει το μέγιστο που θα πληρώσει ένα τυπικό νοικοκυριό από τον Οκτώβριο, οφείλεται στο ταχέως αυξανόμενο κόστος των τιμών χονδρικής του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι το ανώτατο όριο τιμών θα μπορούσε να αυξηθεί πάνω από 5.000 λίρες ετησίως μέχρι την άνοιξη. Ειδικότερα, η Consultancy Cornwall Insight προβλέπει ότι το ανώτατο όριο θα μπορούσε να αυξηθεί στις 4.649,72 λίρες το α' τρίμηνο του 2023 και στις 5.341,08 λίρες το β' τρίμηνο πριν μειωθεί ελαφρώς στις 4.767,97 λίρες το γ' τρίμηνο.
«Έρχεται μια κατατροφή αυτόν τον χειμώνα καθώς οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ενέργειας κινδυνεύουν να προκαλέσει σοβαρή σωματική και οικονομική ζημιά σε οικογένειες σε ολόκληρη τη Βρετανία» έχει δηλώσει δήλωσε ο Jonny Marshall από το think tank Resolution Foundation. «Βρισκόμαστε στο δρόμο για να δούμε χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ενώ εκατομμύρια δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν λογαριασμούς κια να δημιουργήσουν μη διαχειρίσιμες οφειλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης