Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακριβό μου... αγγούρι: Με 1 λίρα/τεμάχιο, οι Βρετανοί γίνονται...«Αγιάννηδες» και τα οπωροπαντοπωλεία βάζουν security!

Ακριβό μου... αγγούρι: Με 1 λίρα/τεμάχιο, οι Βρετανοί γίνονται...«Αγιάννηδες» και τα οπωροπαντοπωλεία βάζουν security!
Θερίζει η ακρίβεια στα τρόφιμα, λόγω ενεργειακής κρίσης - Φτώχοποιούνται οι Βρετανοί
Σχετικά Άρθρα
Την μία λίρα κοντεύει να αγγίξει το κόστος ενός τεμαχίου αγγουριού, γεγονός ενδεικτικό της ακρίβειας που φτωχοποιεί τους Βρετανούς και έχει οδηγήσει ήδη σε άνοδο των κλοπών τροφίμων, με αποτέλεσμα μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, κυρίως, να αυξήσουν το προσωπικό ασφαλείας που προσέχει τα ζαρζαβατικά από «Αγιάννηδες» Βρετανούς.
Η τιμή των λαχανικών εκτιναχθεί, σε κάποια λαχανικά έχει ήδη διπλασιαστεί, λόγω της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας, που έχει ανεβάσει στα ύψη το κόστος ζωής που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο επόμενος πρωθυπουργός που θα προκύψει από την αυριανή εκλογή.

Είδος «πολυτελείας» το αγγούρι!

Το αγγούρι είναι ένα λαχανικό του οποίου η μέση τιμή ανά τεμάχιο έχει ήδη ξεπεράσει τις 60 πένες και αποτυπώνει το κόστος που επιφέρει η ενεργειακή κρίση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail.
Υπάρχουν περίπου 45 καλλιεργητές αγγουριού στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως στην κοιλάδα Lea βόρεια του Λονδίνου.
Οι αγγουροπαραγωγοί έχουν εκφράσει τους φόβους τους για την κρίση κόστους ζωής, καθώς το τεράστιο κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας καθιστά την παραγωγή πιο δαπανηρή, με τις απώλειες να μετακυλίονται στους καταναλωτές.
Το κόστος για την καλλιέργεια του λαχανικού είναι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς τα αγγούρια πρέπει να αποθηκεύονται συνεχώς στους 18 C, με θερμαντήρες που απαιτούνται το χειμώνα και τη νύχτα. Αν και θεωρούνταν από καιρό βασικό βρετανικό προϊόν, τα αγγούρια προέρχονται από την Ινδία και είναι ενεργοβόρα για αποθήκευση στη σωστή θερμοκρασία.

2_368.JPG
Το κόστος μιας θερμικής μονάδας - μονάδα μέτρησης για το αέριο - έχει αυξηθεί από 50 πένες σε 7,30 λίρες για τους καλλιεργητές αγγουριού!

Το Ηνωμένο Βασίλειο εισήγαγε 169.200 τόνους αγγουριών πέρυσι, τριπλάσια από την εγχώρια παραγωγή, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων.
Ο Ian Bedford του Συνδέσμου Καλλιεργητών Αγγούρι είπε ότι οι παραγωγοί ανησυχούν βαθιά για την κρίση κόστους ζωής στη Βρετανία.
«Οι τιμές θα ξεπεράσουν τη 1 λίρα για να βγάλουν τα προς το ζην οι καλλιεργητές.
Οι καλλιεργητές φοβούνται για την επόμενη χρονιά.
Οι προβλέψεις [για τις τιμές του φυσικού αερίου] είναι τρελές ».

Το αυξανόμενο κόστος ενέργειας για τους καλλιεργητές κάνει ένα ταξίδι στον διάδρομο των λαχανικών πιο ακριβό από ποτέ.

Το αυξανόμενο κόστος παραγωγής έχει πλήξει τους παραγωγούς σε όλη τη βιομηχανία τροφίμων - που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των τιμών της ενέργειας - καθιστώντας τους προϋπολογισμούς αγορών όλο και πιο ακριβούς για τους Βρετανούς.
Το κόστος των βασικών καλαθιών αγορών, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος, του βουτύρου και των ζυμαρικών, έχει αυξηθεί έως και 20%, δείχνει η ανάλυση της MailOnline.
Οι Βρετανοί ανέφεραν ότι προσπαθούν να μειώσουν το κόστος περιορίζοντας τα προϊόντα σε πακέτο, το φαγητό έξω και το σούπερ μάρκετ.
Νέα έρευνα του findr.com έδειξε ότι το 96% των Βρετανών περιορίζουν τουλάχιστον ένα πράγμα για να εξοικονομήσουν χρήματα, καθώς η τιμή σχεδόν των πάντων, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, των τροφίμων και της ενέργειας αυξάνεται, με το κόστος να αυξάνεται ακόμη περισσότερο τον επόμενο χρόνο.
1_458.JPG
Μόνο ένας στους 25 Βρετανούς θα μπορεί να συνεχίσει χωρίς να αλλάξει τον τρόπο ζωής του

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο ένας στους 25 ανθρώπους θα μπορεί να συνεχίσει χωρίς να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, καθώς η Βρετανία κατακλύζεται από τον αχαλίνωτο πληθωρισμό και τις τεράστιες αυξήσεις στο κόστος ζωής.
Πολλοί κάνουν ακόμη πιο δραστικά μέτρα για να εξοικονομήσουν χρήματα, με τις τάσεις στο TikTok να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν ντους στο γυμναστήριο και να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους στη δουλειά μεταξύ άλλων μέτρων για να μειώσουν το κόστος.
Οι λογαριασμοί ενέργειας θα δουν ίσως την πιο αισθητή αύξηση του κόστους για τους Βρετανούς, με το ανώτατο όριο τιμών της Ofgem να αναμένεται να αυξηθεί από 1.971 λίρες σε 3.549 λίρες τον Οκτώβριο.
Εκφράζεται φόβος ότι μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, το ανώτατο όριο των τιμών των λογαριασμών ενέργειας θα μπορούσε να φτάσει τις 7.263 λίρες.
Εκατομμύρια νοικοκυριά θα δυσκολευτούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους αυτόν τον χειμώνα, με τους ειδικούς να φοβούνται ότι οι οικογενειακές αποταμιεύσεις θα μπορούσαν να εξαλειφθούν από τα ραγδαία έξοδα.
Πολλοί έχουν δηλώσει ότι ενδέχεται να αρνηθούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας καθώς το κόστος ξεφεύγει από τα νοικοκυριά.

Κλοπές και ταραχές

Ο ειδικός στην εξοικονόμηση χρημάτων Martin Lewis είπε ότι φοβάται εμφύλιες αναταραχές καθώς η κρίση βαθαίνει και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα για να βοηθήσει στην ανακούφιση του οικονομικού βάρους από εκατομμύρια νοικοκυριά.
Ο 74χρονος πρόεδρος της Tesco, John Allen, προειδοποίησε ότι η κρίση θα επιφέρει περισσότερες κλοπές σε καταστήματα και από πλευράς του ήδη στα καταστήματα της αλυσίδας
ενισχύονται τα μέτρα ασφάλειας με περισσότερους security.
Μιλώντας στο Times Radio είπε: «Πιστεύω ότι οι κλοπές καταστημάτων θα ανέβουν ανησυχητικά και αυτό ισχύει για όλο το λιανικό εμπόριο.
Αυξάνεται ο αριθμός των Βρετανών που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης