Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Κλοπές ιατρικού εξοπλισμού και ασθενοφόρων στα νοσοκομεία από Ρώσους στρατιώτες στην Kherson

Zelensky: Κλοπές ιατρικού εξοπλισμού και ασθενοφόρων στα νοσοκομεία από Ρώσους στρατιώτες στην Kherson
Η Kherson είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες των οποίων την προσάρτηση ανακοίνωσε πρόσφατα η Ρωσική Ομοσπονδία

Για μαζικές κλοπές ιατρικού εξοπλισμού και ασθενοφόρων από τους Ρώσους στρατιώτες στην κατεχόμενη Kherson, ώστε να καταστήσουν ακατοίκητη την περιοχή, έκανε λόγο ο Ουκρανός πρόεδρος V. Zelensky.
«Οι κατακτητές αποφάσισαν να κλείσουν ιατρικές δομές στις πόλεις και να αρπάξουν ιατρικό εξοπλισμό, ασθενοφόρα, τα πάντα. Ασκούν πίεση στους γιατρούς που παραμένουν ακόμα στην περιοχή... να μετακινηθούν στο έδαφος της Ρωσίας», υποστήριξε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του την Παρασκευή 28/10 ο Zelensky, τονίζοντας πως «η Ρωσία προσπαθεί να καταστήσει “ νεκρή ζώνη” την περιφέρεια της Χερσώνας» και υποστηρίζοντας ότι οι φιλορωσικές δυνάμεις συνειδητοποίησαν πως δεν μπορούν να τη διατηρήσουν υπό τον έλεγχό τους και ως εκ τούτου, αρπάζουν ότι μπορούν.
Η Kherson είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες των οποίων την προσάρτηση ανακοίνωσε πρόσφατα η Ρωσική Ομοσπονδία και στα περίχωρά της έχουν συγκεντρωθεί Ουκρανικά στρατεύματα, με αποτέλεσμα οι διορισθέντες από τη Μόσχα αξιωματούχοι να απομακρύνουν πολλούς κατοίκους.
Επανειλημμένως το Κίεβο έχει κατηγορήσει τους Ρώσους εισβολείς για λεηλασίες κατά την αποχώρησή τους από κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης