Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Να εγγυηθούμε ότι η στήριξη στην Ουκρανία θα έχει την απαιτούμενη διάρκεια

ΕΕ: Να εγγυηθούμε ότι η στήριξη στην Ουκρανία θα έχει την απαιτούμενη διάρκεια
Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη η Ευρώπη να εγγυηθεί ότι θα παράσχει την απαιτούμενη οικονομική και στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί, επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.
Σε δηλώσεις του και ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της ερχόμενης Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, ο Michel απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν την χορήγηση βοήθειας σε εκατομμύρια Ουκρανούς άμαχους οι οποίοι στερούνται την ηλεκτροδότηση, τη θέρμανση και το τρεχούμενο νερό στην Ουκρανία εν μέσω της έναρξης των χιονοπτώσεων και την πτώση της θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν.
«Πέραν των άμεσων αναγκών της χώρας, είναι επίσης απαραίτητος διάλογος σε βάθος για τον τρόπο να εγγυηθούμε την μακρά διάρκεια της στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξής μας στην Ουκρανία» ανέφερε ο Michel.

Η ευρωπαϊκή βοήθεια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να χορηγήσει στο Κίεβο βοήθεια ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, αν και η συμφωνία ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Εκτιμάται πως η βοήθεια αυτή θα έχει τη μορφή άτοκων δανείων.

Ενεργειακή ασφάλεια

Επιπλέον, ο Michel κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εξασφαλίσουν τις πηγές προμήθειας ενέργειας, ώστε να αντιμετωπιστούν «οι προκλήσεις του επόμενου χειμώνα», καθώς σε γενικές γραμμές εκτιμάται ότι φέτος η Ευρώπη θα τα καταφέρει.
«Οι προοπτικές της μελλοντικής ανάπτυξής μας εξαρτώνται όχι μόνο από τη δυνατότητά μας να διαχειριστούμε το ενεργειακό σοκ βραχυπρόθεσμα, αλλά επίσης από τη δυνατότητα των βιομηχανιών μας να παραμείνουν ανταγωνιστικές, τη δυνατότητά μας να καινοτομήσουμε και να επενδύσουμε στις τεχνολογίες του αύριο» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης