Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ρωσική αεροπορική βάση Engels δέχτηκε επίθεση για 3η φορά σε ένα μήνα από τους Ουκρανούς

Η ρωσική αεροπορική βάση Engels δέχτηκε επίθεση για 3η φορά σε ένα μήνα από τους Ουκρανούς
Η αεροπορική βάση του Engels βρίσκεται στην περιοχή Saratov και είναι κρίσιμης σημασίας σε απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα
Σχετικά Άρθρα
Η ρωσική αεροπορική βάση Engels στοχοποιήθηκε για τρίτη φορά αυτόν τον μήνα από τον στρατό της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες για την καταστροφή ενός εισερχόμενου βλήματος.

Η αεροπορική βάση του Engels βρίσκεται στην περιοχή Saratov και είναι κρίσιμης σημασίας σε απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα. «Το σύστημα αεράμυνας έχει ενεργοποιηθεί στην περιοχή Engels», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Roman Busargin για το περιστατικό της Πέμπτης. Ο Busargin περιέγραψε ότι ένα «άγνωστο αντικείμενο» καταστράφηκε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περαιτέρω απειλή για την ασφάλεια των πολιτών. Δεν έδειξε αν το αντικείμενο ήταν drone ή πύραυλος, αλλά έρχεται μετά από μια θανατηφόρα επίθεση τη Δευτέρα που ενεπλάκη ένα ουκρανικό drone.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την επίθεση της Πέμπτης (29/12/2022), αλλά η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Δευτέρας άφησε νεκρούς τρεις Ρώσους στρατιώτες, σύμφωνα με κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, μετά την αναχαίτιση ενός εχθρικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αφήνοντας συντρίμμια.
«Στις 26 Δεκεμβρίου, γύρω στη 01:35 ώρα Μόσχας, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε σε χαμηλό ύψος ενώ πλησίαζε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Engels στην περιοχή Saratov», ανέφερε σε προηγούμενη δήλωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στις 5 Δεκεμβρίου, ο στρατός της Ουκρανίας πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αεροπορική βάση στο Ριαζάν, στη δυτική Ρωσία, η οποία φιλοξενεί στρατηγικά βομβαρδιστικά με ικανότητα πυρηνικής ενέργειας, καθώς και τη βάση του Engels. Αυτό το αρχικό χτύπημα του Ένγκελς ήταν το βαθύτερο που είχαν επιτεθεί ποτέ οι Ουκρανοί μέσα στη Ρωσία. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης