Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko (Λευκορωσία): Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι αδέλφια - Θα υποστηρίξουμε την ειρηνευτική διαδικασία

Lukashenko (Λευκορωσία): Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι αδέλφια -  Θα υποστηρίξουμε την ειρηνευτική διαδικασία
Ειδική αναφορά στους Ουκρανούς πρόσφυγες έκανε ο Λευκορώσος πρόεδρος Alexander Lukashenko
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko δήλωσε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 ότι οι Λευκορώσοι υποστηρίζουν τους Ρώσους αδελφούς τους αλλά θυμούνται επίσης τους Ουκρανούς οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και χρειάζονται βοήθεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Tass.
«Όχι μόνο βοηθάμε τους Ρώσους αδελφούς μας, γεγονός που δεν έκρυψα ποτέ.
Και η χθεσινή μου επίσκεψη στους στρατιωτικούς, Ρώσους στρατιωτικούς, επισημαίνει ότι υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε τους αδελφούς μας.
Αλλά δεν ξεχνάμε και τους Ουκρανούς, που είναι αδέλφια με τους Ρώσους», ανέφερε το μήνυμά του κατά την επίσκεψη σε ναό τα Χριστούγεννα.
«Περίπου 10.000 άνθρωποι που έφυγαν από τη χώρα εξαιτίας του πολέμου βρήκαν μόνιμη στέγη και καταφύγιο στη χώρα μας πέρυσι».
Ο Lukashenko είπε ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για προάγει η Λευκορωσία την ειρήνη και την αρμονική συνύπαρξη των λαών και για τους Λευκορώσους ευχήθηκε «να περάσουν τις μέρες τους σε ζεστασιά και ησυχία, περιτριγυρισμένοι από τις οικογένειές τους και να θυμούνται το σπουδαίο και πολύτιμο πράγμα που ονομάζεται ειρήνη».
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας τα Χριστούγεννα παρέστη στη λειτουργία στον ναό του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Φραγκσίσκου στο Μινσκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης