Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρκετούς “γύρους” νομισματικής χαλάρωσης βλέπει ο El- Erian της Pimco

tags :
Αρκετούς “γύρους” νομισματικής χαλάρωσης βλέπει ο El- Erian της Pimco
Αρκετούς “γύρους” νομισματικής χαλάρωσης βλέπει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ο επικεφαλής της  Pimco, Mohamed El-Erian, μετά τις αρχικά “απογοητευτικά” αποτελέσματα των πρώτων προγραμμάτων, τα αποτελέσματα των οποίων γρήγορα εξανεμίστηκαν από την ένταση της κρίσης.
Η ανεργία παραμένει υψηλή, η αγορά ακινήτων αδύναμη, και η οικονομική ανάκαμψη φαίνεται ότι χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, δήλωσε σε συνέντευξη του ο El-Erian, ο οποίος βλέπει το Νοέμβριο να ανακοινώνονται νέα μέτρα QE, όπως άλλωστε αναφέρουν οι αναλυτές τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.
Η αποτελεσματικότητα των μέτρων πρέπει να φαίνεται στην πραγματική οικονομία, δήλωσε ο El-Erian. Οι κεφαλαιαγορές περιμένουν έναν νέο γύρο, δήλωσε ο επικεφαλής της Pimco, και η Fed πρέπει να αντιδράσει με στοχευμένες παρεμβάσεις. Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να επανενεργοποιηθεί ώστε να κινήσει την οικονομία. Ο ρόλος του κράτους είναι να τον βοηθήσει να κινήσει την οικονομία, και όχι να κινεί την οικονομία το ίδιο το κράτος, πρόεσθεσε ο διάσημος αναλυτής. Μόνο έτσι θα βγούμε ασφαλείς από το “τούνελ”.
Ωστόσο, ο El-Erian δεν έκρυψε την ανησυχία του για το άλμα που έχουν πραγματοποιήσει οι κεφαλαιαγορές τις τελευταίες έξι εβδομάδες, το οποίο βλέπει να εξανεμίζεται γρήγορα εάν η Κεντρική Τράπεζα δε λάβει αποφάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης